真巴絲一定噴香水 (27)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
唔知啱唔啱聞
係fragratica 揀左幾隻你去試下
Dior - Oud Ispahan
Guerlain - Rose Barbare
Penhaligon - As Sawira
以上都未試過,單純篩選左出黎
Rose Barbare 要去到好後先有好 subtle 嘅木味

Rozu 就木味明顯
但好似上面 ching 咁講要試過先知中唔中意
利申: on hand 唔中意
endymion真係好正 但係留香完全唔掂
rose of no man’s land?
唔夠木
Penhaligon’s duchess rose
玫瑰一有酸味就好易出事會變咗你講嘅臭味又易老土,想搵隻啱心水嘅都唔易
你自己有冇支玫瑰香?自己有支玫瑰覺得唔夠木既話不如買支純木香做layering,木味玫瑰我都搵左好耐,冇一支啱,最後我用JM red roses layer Frapin Bois Blanc
其實呢支留香時間如何
我有原版無 electrique
其實都真係想知原版同 electrique 究竟有咩分別
放耐左le labo rose 31
再噴返好似d味淡晒
平時放係邊度?
放左幾耐
自已做埋調香
放係房 未有直接接觸到陽光
放左半年 聞出黎陣味淡左sf 買
請問係sf買香水嘅話,一次過買多過一支,送來香港係咪都無問題㗎?
我噴落手但長袖衫經常摩擦到
暫時試落4個鐘開始淡味
但我估正常噴耳背會long last啲
6-8個鐘應該無問題
但projection 一定弱好多架啦
我自己用通常Around 6
聽講原版4-5?
唔該師兄 已經買咗
我有支jour d hermes 都係咁d味走晒樣,不過開咗成4年都有
MissDior支香水個噴嘴成個甩左
利申:個蓋連埋噴嘴一齊蚊開,分唔返平時個位有無人試過,仲有勁多
想問吓邊度有得買dior homme perfume
FraganceX starberrynet嗰啲都搵唔到
有無爽身粉味香水for男仔用嘅推介下
請問如果係英國有無咩香水抵買?
想要枝木味,留香耐啲嘅香水
本身用緊Hermes Pure Perfume
Thanks
琴晚噴多次黎訓
預計係我身上最多6個鐘左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞