真巴絲一定噴香水 (27)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
其實點季節香水?
例如Loewe001係秋冬?
Loewe 001 好似好一般
500~800蚊係咪冇咩選擇?
(男-想有得試味)
GAIAC 10確係可以做到咁
巴打好好enjoy
見到有幾條友負皮我個陣都懷疑自己blind buy係咪啱 多謝巴打嘅支持
Miller Harris喺香港仲有冇分店
想試下佢d香水
Hermes edt 定edp 比較好用
呢啲野一日未試一日都唔知啱唔啱
而且錯嘅話都只有自己知
同埋如果take 得起個risk嘅話,係唔會錯
我自己都鍾意blind buy嘅感覺
sephora有
認同
而且本身香水就好個人,最緊要係自己試過覺得啱同鍾意
真 買過幾次
blind buy gaiac 10,好疊水
真係低調,留香時間自己都唔係好知,擴散一定唔大
但隻味一定係香,應該極少會覺得抗拒
依個就係個問題
點判斷
我窮撚嚟 買嚟俾自己做聖誕禮物同慶祝人生新階段
咁岩我買呢支香水都係為咗迎接人生新階段
個時係香港門市聞完就衝咗100ml,事後好肉赤
不過真係無後悔,唯一覺得如果係東京買會仲正
正啊,當聞返隻味都會回憶返當時嘅情景
有紀念價值嘅日子做記憶點幾好
咩人生新階段要買呢支
不過真係幾好聞
覺得幾好用 oil可以stay好耐
最近搵緊茶味香水 大家覺得玉龍點? 同埋之前試過duchess rose 雖然係好淡 但都想搵啲平替玩下
我用oil 都可以一日 搽耳背沖涼都聞到

上星期係新宿經過le labo,好多日本女士去睇同試

另外係澀谷仲見到有間野叫nose shop,有好多niche brand,例如Nishane,Nasomatto,Mendittorosa,Zoologist,仲有其他唔識,試聞咗好多款一直好想試既香水
今年SF係咪冇做折

我慶祝我終於挨完呢幾年 辛苦咗咁耐 係時候要獎勵下自己
我都想去轉東京
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞