真巴絲一定噴香水 (27)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
Rolex Hermes Chanel都overpriced,你唔去羅湖城買a貨?
邊度有得試?
放Maison Francis Kurkdjian Amyris Homme Extrait
用咗1ML,有冇人有興趣?
Overpriced 同 貴但值 係兩樣野wo 可況好多designer brand 都係照抄其它formula 咁又算唔算A貨呢? 好多人話Cloud 係540既dupe
Cloud 紅到開巷又算唔算羅湖城A貨呢?同埋好多YouTuber 都會分享一啲高價位香水既平替 其實佢哋係屬於同一個family 只係大熱既香水多人識啲咁解
舉個例 JM 的dupe 好多人都話 longevity / sillage 勁過原本好多 如果多人買其實係一種良性競爭

香水世界好大 無需要比牌子綁死自己
買得起既都可以繼續買 只係比錢要有知識知自己買緊乜
而且啲人興layer original 同 dupe
Cause it usually last longer
It’s just your choice
Lm
推介平替同叫你買dupe好似係兩件事
如果係咁唔建議買香水做禮物
你咪慢慢嘔我日日噴
唔係budget問題
係你無概念又唔知對方鍾意咩
買幾多錢都係嘥
香水係唔啱就會成枝擺係度唔想掂嘅野嚟
金寶綠水
Diptyque 🙋‍♀️🙋‍♀️ 啱啱買咗枝Neroli 好開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞