真巴絲一定噴香水 (27)

1001 回覆
6 Like 7 Dislike
top好似有幾隻賣緊
二選一邊隻好?

1)Chanel Eau de Parfam

2) Dior Sauvage
1) bleu de Chanel
must bdc
係咪一定揀EDP?
EDP最受歡迎 但自己去試上身最實際
幾正 very powdery
本身有tea tonique但係一時頭腦發熱blind buy 咗wulong cha
唔好問點解咁popular既都要blind buy
原本好驚兩隻都係啲citrus green tea個香氣太似唔知買嚟為乜,但係實際收到試咗覺得都其實幾唔似
有返咁上下年紀先好入
陣味好啲咁講咪係成熟 衰啲講就係老
想問下外國買香水係咪運唔到嚟香港?
我見有d 人comment musk therapy 好甜,我自己又唔係特別鍾意好甜嘅香水
我好中意,不過係小小甜既,但係個隻好clean既甜
雖然no.5 有好多變化版,但個人認為一律不值得入手
係經典,經典到有歷史味道個種
但香味好主觀既,我唔中意佢個隻powdery味,可以其他人中意
我會覺得呢種香調有其他更好選擇,如果係中意chanel既話建議去試聞佢既exclusifs 系列
兩隻都無死,一於
睇你覺得自己平時外型係偏向邊種,1偏向斯文靚仔,2偏向粗獷型佬
試聞完中意邊隻多啲咪揀個隻

Sauvage EDT 見到SaSa網店折埋$599 100ml
本身都諗住買
但比sales介紹咗隻愛丁堡 勁正
如果想簡單啲咁樣形容嘅話我覺得好撚似Dove沐浴露
Opsis
Maison Margiela Fireplace點睇
冬天用好正
建議試左先 sephora有 我個人覺得好攻鼻 完全頂唔順
燒緊嘅木+燒棉花糖
隻1957真係世一
有冇人有用juliette has a gun
係我身唔係好long last
一陣自己就聞唔到味 好唔開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞