突發,黃世澤協助香港警方拘捕香港獨立黨成員

614 回覆
1113 Like 102 Dislike
依個唔係錯同唔錯問題 係中國大部分人唔知自己選票重要性 亦樂意將自己選票用好少錢賣俾人 佢地只會睇眼前賣選票D利益

https://opinion.cw.com.tw/blog/profile/52/article/8320
【投書】中國共產黨有民主化的可能嗎?

劉曉波話 中國要被殖民三百年 我係信 中國人有權用盡 執政ge人亦唔會俾選民監督佢地點用權力
講得好中。除咗德國唔鬧得,保守黨都係。佢心目中德國同保守黨冇犯過錯,錯都係市民愚昧唔了解佢哋,佢哋無人奶共,立場永遠堅定,就算賣漢堡港到24.90%掙0.1就25% (如果唔係美國及時制止,德國早就賣畀支那超過25%),佢都覺得唔係奶共,有苦衷。總之乜都佢啱最準最堅,因為佢識幾隻德文生字,唔可以challenge 佢。一唔認同,無論你幾理性提出,無一粒字粗口,無人身攻擊佢,佢都屈人哋係熱狗劉正,一堆同當時人無關係嘅嘢判處,Ban 唔畀討論。
偏見係點定義先?佢啱晒先唔等於無偏見?佢冇盲點?問題係偏見個個都有,掙咗點達到共識,而唔係唔同意佢,佢就屈人 Ban人唱衰人。
呢啲咪同蕭生燈力一樣咁堅,但佢哋成日笑蕭生東方神秘力量,然後話自己睇嘢次次中,烏鴉口。話佢都想有蕭生嘅燈力,令世界和平
上wiki睇過 原來佢喺香港住咗成三十九年 基本上冇乜點住係英國 就算佢每日睇曬左派同右派嘅傳媒報紙 同幾個英國嘅朋友日日討論英國政治 都好難掌握英國大部分人諗嘢嘅方法 同佢哋諗緊乜嘢 因為傳媒會係唔會有中立 作分析英國政情唔準係好正常
同支那的最後警告一樣
其實世柒重有人撐嘅情況
同之前Lunch哥個情況差唔多

講出嚟都只係「就算做錯講錯幾多,可以批評但唔好攻擊,唔算朋友都唔係敵人」

結果大家要睇落去
「就算做錯講錯幾多,可以批評但唔好攻擊,唔算朋友都唔係敵人」
就係黃世澤日撚日講戇鳩野既基礎黎
如果係追求和而不同
希望可以集結反共嘅勢力去合作
我真心覺得包容係重要

句說話本身係冇錯

但,世柒佢攻擊咁多同佢光譜唔同嘅人
話人係鬼唔基於證據只基於理據
反轉到其他人用一樣講法去批評佢屬意嘅人事物
佢唔可能彈出彈入話人哋係錯
黃世柒真係應該全家生癌,痛苦到一百年後俾五馬分屍而死,
死左要落地獄繼續受罪,值到世界終結

你睇下00:00

佢話華人會攻擊一啲同自己偏見唔同嘅人迫人哋接受,佢自己咪就係口中講緊嘅人

少少嘢唔啱聽唔係佢嗰套,就話人哋熱狗共產黨,起人底報國安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞