[LoL]英雄聯盟 S12 比賽討論區(1120)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
啲macro畀花生gap
仲要係咁上頭然後送頭
兩個一齊跨牆捉Peanut 落單果下好勁
佢地啲call 好勁,贏走位同夾人,
一有機會記有決心去execute兼靚握到
Viego嗰場都算gap爆花生啦
game 1 2 5花生都gap佢
我dk 4年fans
以前s11 msi s11 world都會俾中 ad拎carry英
S10野核
S9玩中上搖擺 (金豬ig打法)
s12 srping開始成隊病態玩野核
唔係圍繞jg咁簡單
場場三線終極前期英幫jg 成隊得返一個打法
Spring playoff canyon nid入侵係好型
但唔係renkton top,jayce mid,ziggas leona bot 係咁推線拎線權 canyon點入到咁肆無忌憚
但佢哋淨係識睇canyon食peanut野怪 canyon好勁
(不過唔係canyon我覺得都做唔到)
呢個打法俾哂資源jg咁一定表現得好好架
但佢carry唔到 其他人冇資源/前期英去到後期冇力咪變咗做"其他路畀人gap"
結論:佢哋睇唔明
deft奪冠條件 將隊友送去有錢d既隊
隊友有錢賺 deft有冠拎
pyosik
幾時開始連Pyosik都比人吹話係LCK第2 JG嫁
係佢留唔留,唔係炒唔炒
除左真係搵到KANAVI唔係見唔到好過花生既人選
今屆真係爆冷既一季
lck入決賽嗰兩隊
on9er同pyosik=LCK頭二jg
泰山?
下路全部唔ban,正面對決
你勁到...
連登電莖魔人
覺唔覺得買beryl性價比好高
可以落場打 仲要做埋5路position coach同bp
每次睇親Pyosik都睇壞眼
Faker > Zeka?? 你睇咗四強八強未
exactly佢淨係focus反野,但又唔控實啲object,明明個陣就要儘快滾大雪球好似game 5咁,nuguri都開緊預示者,結果佢走去搵操肥,結果捉唔到之餘仲畀佢打曬啲血,跟住多蘭就趕nuguri走,再看實佢等佢冇得靠預示者
kanavi見漿豬冇人保野區,應該諗都唔會諗
上年msi dk輸rng 個陣個版本太怪 canyon個陣遊緊魂唔識玩藍寶同Morgan 都係唯一一次比對面gap足成個bo5
去到spring 上中下三條友都係傻鳩 場場見到canyon出盡奶力carry 但隊友送既送 唔打傷既唔打傷 以前咩中野聯動 野輔聯動無哂得canyon一條友撐住
Spring bo5打geng最後個場 canyon已經將個優勢擴到最大 但kellin上路個位大把機會比佢開團 唔開
至於showmaker burdol兩條弱智無一個可以接棒end game
deokdam下下未打團已經用哂d藍
canyon你次次都話佢食資源沉迷野核 因為資源比另外個四條傻閪都無閪用囉
講近期輸jdg個場 玩樹人一開始視野位做得咁靚 gap爆kanavi 請問隊友係邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞