黎到英國,更加感到自己有幾無力

756 回覆
387 Like 839 Dislike
其實人工差幾多 待遇又點先
真係坐房就好做嗱
明明樓主就係上連登聽得多人講去英國拎最低工資都住大屋養到車
有啲巴打話照顧屋企人都唔撚比
屋企啲廢老唔去英國就由佢自生自滅啦
好似以為個個嘅父母 都好似佢哋咁 係公屋刻薄賤種窮撚
on9仔,做貨車司機個d唔得? 要搵錢但唔想辛苦,禁咪返尼香港囉~
果班仆街分分鐘飛機都未搭過
啱一半嘅
一係同人夾租幾千呎大屋 (香港都可以夾租但係一千呎唔夠)
一係自己租成個過千呎basement
你計平均呎價都唔會貴過香港

問題係如果好似樓主咁得自己一條友需唔需要住到咁大?
宜家走難呀仲諗屋企人
唔走就等入集中營
你都幾好笑
不自量力又唔肯付出
自己個底又唔係好又唔肯捱唔肯學
叫你試其他工種如藍領又多多藉口
未試就封咗自己條路
你去邊唔轉換心態結果都一樣
成個怨婦咁永遠覺得人哋睇唔起自己
事實係你懶撚到仆街
可以無錢,可以無學位,去到總有工做
但唔可以無好英文
去咗半年講唔掂英文, 建議直接返香港,你零可能發展落去
無學歷無專業嘅文職真係唔會好得過做倉好多
有人做工廠勁開心喎,又hea, 時間又穩定,呢D唔講?
做倉hea
你以為香港?
定係你喺外國做過?
會唔會影張相證明你個人喺英國會好啲?
連登:有機票錢就可以移
英國倉其實係做咩
而家仲有呢d po…. 幾萬蚊就夠移民
而家多人認清事實少咗,以前啲po一有人留言話冇錢就會比佢哋剷到上天花板唔移民等於五毛論橫行
??9588
樓主有冇諗住揸車搵食呀?
有朋友考緊貨櫃牌啦,都算一技之長
咪成日要做文職啦
一家大細移民就一定冇可能做到
但係一個人去嘅話係唔難做到

我除咗第一個月冇工返要捱租&其他開支之外, 第二個月有工開已經有錢剩 咁當然冇香港儲得咁多, 你當少咗3-4成啦

前提係唔好好似樓主咁嫌三嫌四揀工返, 冇文職就唔做, 咁就多多錢都唔夠燒
大女係蕭定欣

你真係想色咁重口味?
明明連登仔好強調︰
1. 去英國幾皮野都夠,隨便就搵到工
2. 淨係自由民主都值
3. 仲留係香港既一定係弱智或有病或藍絲

所以樓豬得少少錢都走
係好合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞