[月經] iOS集中討論區 (215) 好似冇咗雙數iOS好啲呢支歌仔唱

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
Apple 你唔逼佢,佢可以2030都仲用緊lightning

Apple 唯一嘅反對理由就係阻住佢創新
搵唔返張圖,叉電用幾多W最有效?
30w最快
但20w其實都差唔多
Lightning連3.0都唔多想俾(好似得一部iPad pro有過)
講創新
有曾經講過話lightning 細啲,可以有利佢設計產品

但你睇返咁多樣apple 用lightning 嘅devices ,無乜邊樣係放唔落type-c

最搞笑係第一代AirPod pro 個位係由type-c改返做 lightning
有無巴打部air 3 update左ios 15後
Lag同倒水
唔係啦 得出嚟嘅結論係 新手機唔一定要最新版本嘅iOS
但你新手機嘅iOS版本 一定要高過舊手機嘅iOS版本 先可以完成資料傳送 屌那星 新買嘅手機都要即刻更新iOS 但求個手機唔會發熱同續航能力弱就得
Apple其實都幾無恥
啲片容量咁大要啲客用lightning 過返啲片出嚟
難啲啦 起碼轉做type c 都十年八載
跟住再慢慢轉去無線
部機好似係最多20W, 30W 同20W 好似係一樣
我反而估apple個roadmap本身係lightning轉MagSafe跟住無port
而依家差唔多去到port less嗰個階段
點知呢幾年坊間對type c嘅訴求咁撚大
加埋EU立埋例要用type c
所以無線呢樣嘢唔知仲搞唔搞得成
如果 wireless charging 做到短距離 e.g. 1 米內差到電, 相信咩 port 都唔會多人用
大家試下入設定 一般 iPhone儲存空間 停留30秒-一分鐘,係咪都會好發熱?
原來shortcuts可以就咁開app就轉
anyway thx ching
15本身都麻麻地
SJ 走咗之後, 根本下個 iOS 就係上個 iOS 嘅 .x 版, 即係 16 其實就係 15.99999, 有好多唔起眼細 bugs 根本就同上一代甚至幾代一樣
當年MacBook 轉type C 俾人屌到上天花 係apple 主動改
今次iPhone 轉type C 係被迫 我估 唔到最後 都唔會屈服轉
有無人今日彈左不支援私密轉送出黎
[突發] iCloud 私密轉送唔再支援香港
https://lih.kg/yifpExX
最早喺啲人未ready就帶領啲人轉又係佢
最遲唔聽啲人意見轉又係佢
Apple呢鑊係好抵死
但係又唔似咁快出SE4
有冇人個ig 更新完之後同一樣通知會同時出兩次
勸你以後冇咩事唔好更新fb ig app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞