[月經] iOS集中討論區 (215) 好似冇咗雙數iOS好啲呢支歌仔唱

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
但Notch 到底點玩Dynamic Island , 細Notch 都話易理解D
有notch就唔玩dynamic island啦
Design-wise, Notch已經好似8仔嘅home button咁係舊嘢
最啱俾SE當平嘢用
用得嗰幾%電
如果咁都要慳 影相都唔可以開location
衣家唔係講唔用部機就咁開AOD 食電,係講我開咗AOD 後用部機就算睇WhatsApp / 連登都會倒水咁倒(15分鐘冇5%),衣樣野我熄咗AOD 係未發生過
都倒水到唔撚理蝕唔蝕電啦已經
朝早返工到返到公司9點幾已經得返80% 左右
返到公司就長叉啦屌, 話撚知佢
所以先講個電量好迷
我今日又試咗熄AOD 返工 搭車全程連AirPod 聽歌一個鐘同用網頁版連登20分鐘可以keep住100%
想問ios16 lockscreen個通知可唔可以變返以前咁? 而家次次都要拉一下先睇到好煩
可以
可唔可以問下佢冇錶用幾日慣唔慣好想知戴慣左既人係咪真係返唔到轉頭
放入盒=開過 = 99% new
有無入過settings—>通知
二手網:
99%新
但Battery health得85%
疊放,列表果度?
唔用face id定無密碼可以右拉通知
原來係咁
我舊機正正係壞左faceid
受教了
Yes
成日叉電係保養得好嘅做法

我男朋友成日用到0%先叉先至跌得快

鋰電池嘅電量保持喺「75~65%」之間,使用「9年後」仍有90%最大容量
https://lih.kg/2443680
iOS 6 —> iOS 11 —> iOS 16

每5年一劫?
原來set左
不過播緊歌俾個widget食左個位
換新機,由佢dl到依家已經轉咗兩個鍾,係咪正常
Mini係唔會放係se技術咁新。係細同唔好賣,一定唔會放se到賣,舊瓶新酒先係se,排隊都未到佢
絕對不正常
試下reboot
已經唔止一次 啲emergency response去咗啲主題樂園
Apple可以點搞 過山車一樣可以突然G力大變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞