[月經] iOS集中討論區 (215) 好似冇咗雙數iOS好啲呢支歌仔唱

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
咁完成成個過機情程序大約係幾耐到?
Update快至半個鐘
唔係,我隻錶放咗係度封塵,因為慣咗拎住部電話,唔使錶都得

柒咕碌
我換錶等新錶時 冇錶係手好唔慣 平時聽歌靠佢較大細聲 轉歌 跑步只帶隻錶出去跑同聽歌 返工就留意msg/ call
好細隻
你唔del whatsapp business就一直會喺storage度
咩嘢價錢
Google Pixel Watch
350-400 USD
有ECG, 其實係fitbit google edition咁
個價高過galaxy watch, 點玩…
7好似衰過6
Yes

6 只係衰 maps
無Apple Maps個朵咁臭
搞到Tim Apple要道歉
係咁, 唔知係咪 bugs
有啲人裝晒普通 WhatsApp 同 WhatsApp Business 會有兩個 WhatsApp Inc. 㖭

14pro就算碌calendar, setting 最高都係得80hz 其實咩情況下先上到120
iPad Pro反而無時無刻都120
點睇得出係80hz
《華爾街日報》報導指自從 iPhone 14 上市後,美國警方已經因應收到撞車自動報案而多次出動,嘗試前往拯救撞車的傷者,結果到達現場後才發覺事故現場為遊樂場的機動遊戲所在位置,原來 iPhone 14 的撞車偵測功能誤將過山車等當作交通失事。

撞車偵測新功能
上月發佈的 iPhone 14 系列、Apple Watch Series 8、SE 和 Ultra 的內置陀螺儀和加速度感應器,將過山車等機動遊戲的反轉、急煞、俯衝等當作是汽車碰撞,於是 iPhone 和 Apple Watch 的撞車偵測功能被激發,當用戶在 20 秒內沒有回應就會自動報警。上述裝置用戶往往在機動遊戲上沒有為意 iPhone 的提示,或根本無法拿出手機取消報警,於是警方或拯救人員就馬上出動救人。

警方多次接報到場
報道指俄亥俄州辛辛那提的國王島遊樂場,附近的 911 緊急熱線中心最近收到至少 6 宗 iPhone 自動發出的嚴重撞車意外求助,結果都是在 iPhone 用戶在玩過山車期間發出。由於「撞車」時的聲音和位置會傳送到緊急熱線中心,結果他們聽到人們呼叫的聲音。報導又提到美國其他遊樂場亦出現過類似個案,為了避免誤會浪費救援資源,建議在玩機動遊戲的時候放低手機,或將撞車偵測關閉,最簡單的方法就是將裝置暫時調整至飛行模式。

第一佢用八達通已經唔方便所以第二日我用左堅毅既精神幫佢搞掂
好彩佢有實體卡頂住一日先
最返唔到轉頭就係拎黎睇通知
本身見有巴打有個apps check到run緊幾多hz
Down完發現碌Mon最高得80hz 唔掂部機得60hz
iPad Pro唔掂部機都係顯示120hz
不過後來見有人話用apps check唔準

之後就搵到呢個post https://lih.kg/2719991
見有條YouTube片講緊13pro max本身都有120hz
後來比Apple改到得翻80

純粹想問下其實幾時先會用到120hz
你咁講一講
我都發現有啲app係用唔足120hz
唔知點先可以set 返
Apple鎖左,好似話入signal tg入到對話就會碌到120hz,但平時係最高80
10月發佈會仲未公佈?
應該冇啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞