[月經] iOS集中討論區 (215) 好似冇咗雙數iOS好啲呢支歌仔唱

1001 回覆
4 Like 3 Dislike

Reboot bug?
穩陣就backup 左先,因為我機過機過唔到,最後用電腦backup restore 先得
用邊個台?
連登app 都係咁廢
係咁reload
熄機省電模式
琴晚終於中左叉電reboot bug訓訓下叮一聲
小報告下

Beta 4 比起b3 解決咗
Widget load 唔到icloud 野
Shortcut automation

比16.0.2
暫時未見到有 深夜叉電reboot bug
亦未有app 可以60 分鐘 background 60 分鐘
我覺得ios16 係最大原因
唔係要求14 pro 系列電量會比13 pro 系列耐用,我只係想兩者既SOT 時間相同
想開個magsafe case post 多d
2024 先強制type c
即係下年都好有機會繼續lightning?
班人吹到air jacket都痴得好實
要睇下apple厚面皮到咩地步
唔出奇
佢夠膽,下下年都仲有lightning 都得
出個Lightning USB-C 轉插
我估:
23年iPhone 15照用lightning
24年SE4率先用type c,唔犯規之餘仲可以幫SE4加少少selling point
唔知EU條rule詳細點寫
但如果咁都得嘅話
單嘢邊洗拗咁耐
咩都adapter咪得
歐監過左仲要每個國家自己立法,仲有好多灰色位
Tim cook話賺多年先啦,USB C壓到夠期先改
Case 一律建議phone rebel
條例要build in 呀
巴打官網d相麻麻地 邊度有實物睇

咩國家出
Everythingapplepro 條友出保護性極高又唔會太厚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞