日本鐵道消息及旅遊情報交流區(68)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
點會唔得 佢個網講明冬天可以訂Gala湯澤
https://www.japanrailpass-reservation.net/ReservationConditions
想問book 位用jr pass全國網定ekinet好d?
佢2001年先開始有減值後營利,去到2023年3月先解除累積赤字,同埋沿線人口都有增長所以先有空間減價……
即係如果要坐premium green
就要另外買張東京廣域
再去英文版ekinet 訂位?
點解要買多張pass?
你直接上去買特急券咪得
東京廣域都搭唔到premium green

即係就咁買就得?
但係收唔收香港信用卡?
喺你問問問之前睇多次頭版第一post入面全國/JR東pass官網先啦
已經係繁體中文清楚寫底資料詳細限制
咁都唔明就你去長州算了

如果ekinet 用唔到外國信用卡佢就唔會俾你買到飛架啦
jr pass reservation
好處
全國嘅飛喺全國嘅指定席券売機都拎到
book飛唔使過數
壞處
一定要用佢個網買咗jr pass先可以book飛
佢賣嘅jr pass會比mco貴

ekinet
好處
唔使同jr pass綁埋一齊
同以前操作方式差唔多易上手
壞處
book飛會過咗數先但唔知出飛嗰陣會唔會waive咗條數
東日本範圍外出飛有限制
只係海外visa唔得,Mastercard/ AE都得。
啱啱用左張Mastercard 增值都無問題
唔該晒巴打
佢唔係食左skyliner D 分配先有錢還
01年重組左應該係低息plan
九十年代借好多時息都唔夠俾
Fake
呢個網本身就東日本搞,點會冇得訂東日本
jr pass
全國都book到仲可以揀位 又有中英文 無得輸
Red 係咪當online transaction有4%
揸住張7日JR pass唔經唔覺玩咗5日,聽日去埋宮崎後日就完咗個旅程
呢5日去埋啲地方都要等1、2個鐘頭車再坐返一兩個鐘先到

試咗red同waku唔得
係咪日田彥山線嗰啲?
今日去咗鹿兒島西大山站,搭觀光列車去指宿再轉嗰度啲鄉下線。
去到西大山站打完卡要等2個鐘先有回程電車,好彩嗰度可以租架單車去長崎鼻公園用咗中間一個半鐘頭唔駛on居居乾等
地方線係咁,日中時間勁疏車
地方交通線嘅特色
當年去完西大山之後係用腳行去巴士站搭巴士去長崎鼻
屌 終於開到日本ekinet account
原來係唔支援citi debit卡
剩係支援到Mox同Za 卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞