日本鐵道消息及旅遊情報交流區(68)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
北總線可以一減減咁多
當追求緊全線各駅停車,呢啲玩鳩自己算濕濕碎啦
本身最貴,而家減返d姐
好糾結 諗緊好唔好為左可以一早揀定位比多幾千yen上網買
有冇人知pokemon with you之類既觀光車有冇得係果個網book埋?

想問有冇全能既連登仔知呢到係邊到?
你日頭上cyber station睇吓search唔search到空席
新宿須賀神社?
本身都以為係 但係睇其他人影又好似唔係好係
佢條數還清定改plan
咁要補$嗰啲車飛係上網用信用卡找數定去到車站先一次過比埋?
同埋Hida係咪下年轉哂用HC85行?
https://twitter.com/photono_gen/status/1576873366535147521?t=pbmENOBOxK1h8DE30JxGlg&s=19
攝者係福井人
擅長拍地元既人景物
所以好大可能係福井
(follow 左佢好耐)
(睇完佢啲作品會覺得日本田舍JK真係好正)
應該同以前一樣淨係book咗個位,你搭嗰陣會有車掌嚟精算?
基本上,除了 JR 全國 pass 外,印象中並無其他 pass 包含 Green Car ,另外全國 pass 係唔可以坐新幹線啲希望號和瑞穗號

至於需唔需要坐 Green Car ,係睇你去坐車的時間和車種來決定

例如你由大船站返東京站,在平日下午五時開始坐東海道線,其他車廂已經迫到沙甸魚,呢嗰時候就係坐 Green Car 啲時候

唔好覺得 Green Car 就無人坐,一樣可以坐到滿座,尤其是東海道新幹線,我 19 年來往東京和名古屋,兩程都坐 Green Car ,車廂都係坐滿人

如果本身坐啲班次唔多覺有 Green Car 就可以唔洗買貴啲版本,另外想慳錢就勸你唔好買,因為真係一年無幾多個人會買連 Green Car 啲全國 pass

唔準時係日本係大忌,所以預行程時,時間要有一啲彈性,一係就直接用自由席,就唔需要預約
想問,如果我係kkday買 JR東日本嘅PASS,係咪都可以係香港上東日本個網到book定位,定係要去到個邊先劃到飛?
上背包客棧
啲人話全國pass訂位網頁冇得book東日本全線列車同九洲觀光列車!?
係真唔係
屌 連サフィール踊り子啲premium green都冇得用呢個網訂位
咁搞法 係咪要另外買張東京廣域周遊券先訂到位
本身premium green就唔係張pass搭得嘅嘢就緊係book唔到啦
至於冇得book東仔全線列車呢個講法好怪,講唔通
台仔講嘅嘢未必可信,要問就直接喺jr pass reservation個網問jr group
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞