日本鐵道消息及旅遊情報交流區(68)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
NEX來回票就搞掂
Shibuya係死位
Skyliner要轉半個鐘地鐵完全無利,NEX一程過唔洗煩

NEX幾乎唔會無位,即班劃位就得
係因為你去嗰啲景點全部都係23區內,最方便嘅交通方法係搭地鐵,好過山手線兜圈,就算你全部搭jr買都區內pass都係唔會抵過呢個set
係,我以前都係搭地鐵多,所以獨立買72 hours應該就可以了?
係啊,來回機場可以自己揀,不過買jr pass嘅話我會多謝你為日本經濟作出貢獻
SL
會津若松城
東山溫泉
返轉頭食個喜多方拉麵
磐越西線斷左
暫時無SL
收到~唔該晒~我會係其他方面貢獻開心d
NEX來回票
地鐵pass買唔買睇你需要啦
你有睇過大奶遙套八重之櫻就會知有好多野睇
噢,之前話會有機會9月通返以為無事添
剛上去睇先見到停左...
多謝提醒
大阪難波站去我間酒店3分鐘姐
跟住都係御堂筋線去新大阪轉坐super hakuto
應該ok ge
我平時5點起身應該無野
我自己覺得可以唔駛
hakuto 大阪都得啦
新大阪新幹線人工閘出入長期都有幾個人睇住
NEX 好像方便到你,因為去程可以直接坐去澀谷站而唔需要加錢,回程也可以直接由 JR 車站指定席售票機自助劃位,可以唔洗經綠色窗口

Tokyo Subway Ticket 等緊你用在第二日至第四日的行程,可以經 Klook 買定,再去成田機場指定地點換票就可以,雖然那裡櫃枱啲職員英文程度有限,但他們看完憑證會知道你想換甚麼,之後就會幫你

如果睇你想去啲地方,銀座線和副都心線夠做,所以你係唔需要買 JR pass ,當然如果你心思思想坐山手線,都可以直接用 Suica / Pasmo 拍卡搭
宜家睇緊落D既蘆之牧溫泉

新大阪轉仲要比梅田行多幾步路
搭埋會津鐵道落埋日光
btw會津若松去東京D高速巴士好平
特價2700 yen一程
新幹線去郡山再轉車要9500 yen,只係快一粒鐘
你係會只見線完走定返去郡山先
巴士無得比
日光都可以搭巴士去架但應該無咩遊客會咁做
幫你 check 嗰價

如果以 2/11 WED 早上 9am 出發
Hikari 500
自由席 5170
指定席 5500
坐 35 分鐘

如果唔介意俾多少少和用多少少時間坐,可以坐到 Kodama Green Car
自由席 5170
指定席 5500
綠色車廂 7770 (經 Ex App 買 Hayatoku-Green 就 5320)
坐 52 分鐘

帳面上唔係慳好多,但繁忙時間真係有機會無位,要企半小時左右
你會坐好多紅色線來回新大阪,cross hotel 個價 可以住 remm 新大阪,一日慳返一小時
點解要搭ひかり?
涉谷開左機場巴士,你睇吓再決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞