結婚為男人帶嚟乜嘢?

693 回覆
421 Like 65 Dislike
最好聽日冚球鏟
唔好講咩延唔延續
其實無
咁你過埋呢世死左就係咁先 呢個世界唔再有同需要你嘅基因 你會永久消失係呢個世上 呢個就係你個人生
你未試過就覺得一定唔開心?
i don’t care
試左先知唔閞心, 邊個埋單?

無條件付出,換黎女人隊你一野,係唔開心

"女人開心,男人就開心"唔係個個好似你咁
婚姻主要關乎財產同繼承制度,以及某啲社會福利同行政問題。

婚姻亦都具備法律上同世俗上嘅約束,所以對伴侶入面弱勢一方(通常係女人)更有保障,對強勢一方黎講係一種限制。但婚姻可以令強者避開最大風險,冇人永遠都係強者,人生點都會有脆弱嘅時候。所以大部分安守本份嘅人,喺進入長期關係之後,都會考慮婚姻。
如果呢個世界混亂過後變到好好呢
你成世人未後悔終生
就算呢個世界亂 你都有仔女後人同你一齊面對 佢地係困難成長將來成就亦會更大 唔洗講咩窮人生仔前提你要有心教有心照顧佢 做人唔係一定要溫室長大 呢個世界唔係天堂 唔係要下下歎盡著數拎盡咁只會攪到個世界越來越亂 窮富差距越來越大
而家網絡發達,咁多人分享資訊,其實一早知道哂婚姻同生仔成條PATH既真實情況係點

單身的確無"開心"
但結婚就係"有痛苦'

水人去結婚,真心唔要得
你都有仔女後人同你一齊面對

仔女會同佢地男朋友/女朋友一齊面對,而唔係同老豆一齊面對
人生有好多野係要行出一步去試
亦有好多野要避開唔去做
每個人都有佢嘅決擇 所以先成就到萬千世界 你認為無需要試同唔會遺憾未算
但我只係講返大自然法則:有能力嘅男人會吸引到女人愛佢幫佢生育 而呢啲男人嘅DNA會傳承落去 令世界繼續發展到 被社會遺忘同淘汰嘅人嘅DNA會隨時間永遠係呢個世界消失
成日話"見到老婆仔女開心,自己就開心,未試過唔會明"
其實咁覺得既人,會唔會太高估自己,太高估人性
簡單講d講另一半係真愛 想俾名分佢
不過要雙方面配合 你唔想結 就會有無限個理由唔結
想結既時候 有無限個理由都阻唔到你結婚

結左婚 先有一個自覺性做左人老公 會為左頭家多d責任感
未結婚 就算同居 你都只係做人男友 個自我感覺完全唔同。
變成奴隸,重要係心甘情願果隻。 為左家庭付出所有。
你未肯去相信一個人同愛一個人啫
不過緣份唔到真係唔好勉強
或者你下下要個靚女又高又大波又白又有錢咁不切實際都無辦法
其實人死左,死後既世界都唔關你事
但你自己既人生,只有一次,要過得精彩快樂,而唔係俾人"揾笨"
係愛啊哈利,係愛啊
結婚=俾人搵笨?
咁拍拖等於乜

結婚唔可以精彩快樂
仲有,婚姻唔係付出無回報

係付出後,得到"負回報"

男人,諗清楚頂唔頂得住先好結婚
想問下喲人,老婆俾帽你帶個時仲講唔講得出同樣既說話
你老婆出面同人扑野開心過對住你,你老婆開心咁你都應該開心
同人相處不求回報咁不如做兵算啦
結黎把撚咩
結婚係俾人搵笨
香港離婚率幾多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞