結婚為男人帶嚟乜嘢?

693 回覆
421 Like 65 Dislike
識野ching
世界可以大分兩種人

一種唔怕苦

一種好怕苦

好怕苦既人唔會生仔, 都唔想結婚, 因為唔想有責任, 唔想有負擔, 唔想做死一世為人地

就是咁簡單
結婚生仔,只不過係社會講俾女人知佢地要做應做既責任,但都唔係女人自己想做既事
對於你啲假設真係不敢恭維。
首先思想同DNA冇必要關係,壞同消極亦一樣冇必要關係。
而且比起生仔嚟保留自己DNA,我覺得追求及宣揚真善更重要。
將冇經歷生仔係遺憾呢個睇法套落其他人又有啲脫離人性多面性嘅現實。你問一個強姦犯可能佢都會同其他人講未試過強姦係遺憾。如果你問我,我真係對生仔冇興趣,反而對求真、鍛鍊思維、過一個反思嘅人生更有意義。

點解你唔直接講如果出意外死咗咁咪簡單好多
想問下人生有啲咩係100%保證有好結果先做得
你姐你要靠錢黎溝女咪吸返呢啲人囉
呢幾年少左人結婚,變左離婚率特別高
數字黎講印象中都係2萬幾到
真心愛過係唔介意付出
你嘅付出換黎佢嘅開心
你都會有相同嘅開心同幸福感
而愛情唔係淨係單方面付出
如果你愛啱嘅人
你對人好,人地都會對返你好

唔好淨係單方面諗男人有咩好處
因為婚姻入面一定係好多辛酸
如果你咁單方面
咁不如ching 可以去叫雞
滿足自我期望
想攬下巴打
男人真係唔應該咁委屈
你知閪女人諗咩咩死毒撚扮男女關係專家,收皮啦
新潮文
你唔識野
我就係知
雅瑟王在一次戰爭中被俘虜,鄰國王妃提出了條件,要求一個讓她滿意的
答案,就釋放他。如果一年後沒有得到答案,雅瑟王就要回來領死。她的問題
是:「女人最想要什麼?」
他回國後一而再地請教智者、法師、母親與姊妹,但還是找不到滿意的答
案。有人告訴他,可以去請教一個神秘的女巫,她一定有答案,但她喜怒無常
且要價昂貴。雅瑟王只好硬者頭皮去找,女巫說:「我保證給你一個可以過關的
答案,但條件是葛溫娶我為妻!」葛溫是圓桌武士中最英俊瀟灑的騎士,也是
雅瑟王最好的朋友。
雅瑟王打量女巫:「面目猙獰、駝背如鐘、牙齒稀落、口氣惡臭。」他心想:
絕不能賣友求生,所以當下就拒絕準備明天動身去領死。
但葛溫有感於雅瑟王的照顧,決定犧牲自己娶女巫為妻。女巫也言而有信,
把答案告訴了雅瑟王:「女人最想要的是—能夠主宰自己的一生。」雅瑟王帶著
這答案去見王妃,她很滿意於是釋放了他

貼埋文俾你地睇
同意啊,點解次次都係娶錯老婆
而唔係自己都係有問題嗰個
你仲有得同屋企果個做愛都算好,依家掂下波邊都快手格開勁過葉問
"女人最想要的是—能夠主宰自己的一生"

婚姻就係女人慢慢得到自己主宰權既過程

男人結婚,自己既主宰權就會慢慢由自己手上流去女人手上
我只係想講所有野冇果位ching諗得咁理想姐
ching你娶到個好老婆固然直得高興, 我亦都相信呢個世界仲有好多呢D咁既好女仔
但事實都係事實, 依家既愛情觀的確係隨便左
女人介意呀傻仔
啲野單向架
即係自作多情呀

女人只係要利益
你就同佢地講感情
On99
佢:你唔食屎又知屎難食?你食過?
你:唔食屎都知屎難食 唔使試

利伸:食左
睇完佢咁大篇 睇得出佢係會屌老豆老母做乜生佢出黎既人
女人最想要乜?

More
你可能岩 追求一個反思嘅人生 宣揚真善美係好有意義 但你可以做得更多更好 就係有自己嘅後代 教佢你嘅人生觀 繼續傳承落去 呢個世界一定要有人先可以運作到 如果無哂人生育 最終呢個世界都會消失 你所追求嘅野都只係曾經停留係你大腦到嘅一小片資訊 你死左就乜都無 當然你在世影響到其他人都叫有貢獻 但你行多步培育一個生命比你自己一個係更加有意義
根本而家資訊咁流通,會知道哂成條PATH既真實情況係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞