結婚為男人帶嚟乜嘢?

693 回覆
421 Like 65 Dislike
咁你叫雞溝女都要錢啦,依家當食buffet 任砌喎
你煮唔撚得既 on99
女人唔可以用談判同說服
明顯係要解決情緒,佢先願意聽落去
唔係就變左鬥氣,晒氣
睇你點進入關係
你係上把位咁問題簡單好多
男人自己享受下生活,食下女又唔駛負責
咪仲好。
講咗一定會俾你唔講好
你咪繼續唔好講 自欺欺人咁逃避兩個人之間嘅問題囉 覺得自己冇呢個能力同自己條女去handle衝突
咪搵條仔一齊

好似我同你鬧交我覺得係一個好好嘅表達方式同溝通個人先識得進步
話男人咸濕,唔咸濕唔駛氹女人啦
冇付出*
結論:
你搵到好愛既人(對方都好愛你),或者真係soul mate/人生上好夾既就結,作為男人為呢種伴侶付出冇乜所謂

唔好到年記求其搵個條件差唔多match既異性/覺得人有
我有跟隨社會規範/純粹想生仔,呢d多數炒車

所以根本社會就唔係個個要結婚生仔,搵唔到啱既就不如唔好結婚呢句野唔單止女人啱用男人一樣啱用
有人用槍指住你個頭逼你結婚?
Cannot agree more

應該係大部分人都唔應該結婚

因為大部人都性格有問題同人相處有問題 不論男女
有時未必係性格點點點,而係根本冇愛。性格唔係咁好都可以有愛

有時見d同事自己都冇拎個心出黎(個女方都唔似有),純粹係大家到時到候搵個條件唔太差既人結婚,心諗離婚率高/出軌率高咪來自於呢d婚姻
男女關係上採取馬基雅維利主義嘅人,只有極少數係玩得掂呢個遊戲,絕大部份人都會好似個冇妞唔稼咁失敗,痛恨女人,亦都失去同女人平等交流嘅能力。
呢個真嘅
睇想唔想生仔
想生嘅急,唔想嘅其實唔急
寂寞唔係獨處。
寂寞係當你周圍有人時,你情願獨處。
咁唔好用現代文明所有野先。
飯都唔好食播,化肥係男人發明。
女人:女人唔駛男人了

男人:咁我唔做高危工作了,你地女人做飽佢。

女人:你條仇女撚。
對住個四十歲以上老女人再講多一次你句野。
你幾多歲呀﹖
你以為女人永遠都係廿幾歲咁﹖
SORRY你諗法都係唔啱
女人只係當仔女係搶男人資源既工具。
唔係美國單親老母駛撚晒咁多CHILD SUPPORT錢⋯
「母愛偉大」係繼「女人對男人有愛」之後最大既MYTH。
你哋現實都係咁發表你哋平時喺連登發表啲偉論咁表裡如一至好呀
四十歲,但要KEEP得好
女人老唔止係樣既問題
性格越黎越師奶越黎越計較先係至命。
認知決定境界
你有辦法𣎴停輸出對方需要既價值
佢係會願意進入你既框架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞