結婚為男人帶嚟乜嘢?

693 回覆
421 Like 65 Dislike
就係因為人會死 所以先會有新生命
係一係生生不息嘅宇宙循環
亦係係一種精神追求
成日諗住死左就乜都無 去終結呢個循環做人係無意思
咁樣你只係一個不斷吸收社會資源然後等消失嘅物件
見證新潮文誕生
你呢個人生任務係邊個assign俾你?
我同我太太已經有共識唔生仔,所以唔係好介意DNA消失
我地結婚純粹係情感上既快樂
佢地講就口響響,志在昆人入坑姐
又唔係佢地面對,佢地負責任
試左先知唔閞心, 邊個埋單?
人生有好多野係要行出一步去試
亦有好多野要避開唔去做
每個人都有佢嘅決擇 所以先成就到萬千世界 你認為無需要試同唔會遺憾未算
但我只係講返大自然法則:有能力嘅男人會吸引到女人愛佢幫佢生育 而呢啲男人嘅DNA會傳承落去 令世界繼續發展到 被社會遺忘同淘汰嘅人嘅DNA會隨時間永遠係呢個世界消失
其實人死左,死後既世界都唔關你事
但你自己既人生,只有一次,要過得精彩快樂,而唔係俾人"揾笨"
就係因為人會死 所以先會有新生命
係一個生生不息嘅宇宙循環
亦係一種精神追求
成日諗住死左就乜都無 去終結呢個循環做人係無意思
大自然

你係要用負面詞語黎形容單身既人生,唔公正
大自然日日俾人破壞想小啲人類喎
如果你結婚係覺得一定離婚 咁你真係唔好結 害埋個女仔
慘,唔俾摸,愛情入面既"親密"咁就無左
咁你覺得係你搵人笨 定人搵你笨?
搵左咩笨
雖然我暫時都未認同結婚嘅意義,但洗唔洗去到咁極端又私家閪又盛呢啲
咁你咪唔好結囉,人哋結關你撚事咩!你唔鍾意一樣嘢就要迫人一齊認同你,好煩,呢啲性格都唔適合結婚
毒撚冇人要 要揾全世界男人陪葬
我冇 你都唔可以有
俾女人揾左笨

揾左咩笨?真相囉,婚姻既真相唔係媒體/社會講既一回事
攪清楚因果關係先啦
窮富差距係因為呢個係資本主義下嘅characteristics

你唔去攪佢,個差距一路都係快同慢咁擴張
好多國家都有人去研究資本主義制度嘅出路
係連登討論婚姻同係中國討論民主一樣

利申,揀啱老婆結咗婚,十分美滿
仲要30頭,未來十幾二十年都要食自己,真心灰
又可以話,社會只容許一個提倡,延續後代,生兒育女
你都幾on9
當自己當條女係聖人
一早話,婚姻係俾男人贏開頭同中間,輸最尾既GAME

如果晚年,你唔離婚,仔女仲理你,咁你就真係WIN,少數既WIN
你其實結左婚未 你講咩真相係乜 我諗無人係因為睇完報紙同電視節目就plan結婚

你講到好似自己結完離埋婚 看破左紅塵 覺得所有女人都係呃你搵你笨 咁實質你有冇俾人呃過d乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞