結婚為男人帶嚟乜嘢?

693 回覆
421 Like 65 Dislike
但而家係女人淨係知道要TAKE,唔識GIVE
證明你係蠢過女人
唔識保障自己
女人先最細佬

重另一個人負擔佢

唔負既唔單止唔係細路,重係一個醒目理性既大人,唔似某啲老婆奴被一用語言操控幾句就做晒狗。識理性客觀,唔會感情用事。
留名睇討論
同老婆奴係溝通唔到的
佢已無左自已

佢覺得傷害自己益女人好撚偉大好撚成熟的

你唔去買隻不斷蝕既股票之後話自己成熟?
人地只會當你傻架
同樣,理性既人見到老婆奴都只會覺得佢地係傻仔
女人咪又係差唔多 唔係嘅話點會男女都唔想結
你依家係因為一個不知名原因, 當哂世界全部女人都係貪錢

我唔識點同你繼續溝通
你都係, 唔知點解你地會當哂全部女人都係呃錢呃感情要人養自己唔付出, 之類

唔知你地係因乜原因有咁既想法
唔止錢

Briffault's law states: “The female, not the male, determines all the conditions of the animal family. Where the female can derive no benefit from association with the male, no such association takes place”.
我唔知點講,雖然有好多限制,都好辛苦,但係睇住自己小朋友成長真係好幸福的。
你地再大d 應該會明。
很抱歉,你呢啲人係無得睇吓點
因為你抱住算計對立嘅心去識女朋友,你係注定會趕走真心對你嘅好女仔。
所以你終生都只會搵到同你一樣算計嘅女朋友,唔會感受到真心相愛嘅甜美

你自己google 下咩叫self fulfilling prophecy ,你就係行緊呢條路
唔係唔付出
而係當佢付出左一
佢會響男人身止取得多於一
對男人必然係net drain
我就係想知

點解你會覺得世界全部女人, 都會當左男人對另一半既付出係理所當然?
咁你呢? 你有冇當左女人對你既付出係理所當然? 你想扑野就扑係咪理所當然?

我想問你一個問題, 你會唔會覺得你老母煮飯你食係件理所當然既事?
你真係明就唔會結婚生仔咁戇鳩喇
因為生物學定律

女人需要從男人身上呃多啲資源先可以養到肚內既嬰兒
而人類女性就算唔係大緊肚都會保留咁既進化得黎既天性
巴打,我覺得你不能夠用咁既態度去諗你講既野,
其實男女之間好多關係唔係一定好似你咁講,
你講既當然好完美,但真係唔係每一對情侶都做到,
其實愛情關係無得好似打機睇攻略咁,
唔係話我做左乜就會得到乜,
以我自己做例子,我做左樣野係我女朋友希望我做既,
我千辛萬苦做完之後佢覺得我咁做係應份既,
我既感受其實都好難受,其實要求雙方都付出好正常,
有時唔係要求對等既野,但慢慢慢慢變成應份做,呢樣都唔係健康。
唔明你點解開口埋口就呃呃騙騙

你係咪細個經歷好多唔好既野?

生物上黎講, 男人肌肉比女人發達, 打獵打仗一定係男人居多, 死既一定係男人多, 呢個係定律, 你無辦法逃避自己既責任
動物化的後現代
唔關事,唔係我自我實現

D文章講(而且係女人寫),講哂每個階段發生咩事,係一定會發生,唔係話努力付出多D,就改變到

而且,就算我唔算計,女方都會算計.

你地行婚姻呢條路既人,只信一個原則. 有問題?做得唔夠,做多D?
淨係識向前行,唔識停,唔識退.

而且,D男人都有分享,佢老婆決定離婚既時候,件佬仲諗緊同老婆去旅行COOL煲咁天真
唔係個個肯淨同居無名份
我老母既所謂付出只係響我老豆身上榨取到既零頭黎
老豆付出左5
老母食左4
比左2黎比我
自己獨吞左2

從來都係一個咁既中間人寄生策略,唔止人類女性係咁
佢地唔會明,因為你同佢地考慮嘅完全唔同。

你博奕嘅時間線係去到自己死後嘅未來,你自然會考慮結婚建立家庭,養育下一代,並接受婚姻帶比自己嘅限制同責任。
佢哋嘅時間線唔會長到去自己晚年,所以唔結婚生仔,盡情揮霍享受,先係正確嘅答案。
agger
好多男女POST都見到連登仔有幾計較,真係冇辦法相處,朋友都唔想做
可以計到咁嘅程度其實都幾佩服
香港地有幾多男人有本事養起頭家呀?大把人公一份婆一份,真係有咁多女人$1都唔洗出?
連登仔講付出多數同錢掛勾,阿媽o個代多數男主外女主內,阿媽又係咪冇付出?
其實無任何一對情侶係天生一對
所有情侶都係要經磨合溝通先可以維持到

我可以好輕鬆咁數出我對佢有咩不滿,但重點係發現不滿之後點共同努力一齊解決,而唔係講句女人係咁架啦就算

你嘅case,如果仲想挽救,就係要加強兩個人溝通嘅深度,大家有冇打開心扉出嚟傾,有無願意為對方改變嘅心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞