結婚為男人帶嚟乜嘢?

693 回覆
421 Like 65 Dislike
所以第一段咪講左 接受唔到咪走止蝕要快狠

第二段就應該係女人係付出仲要多多要求喱個就抵死
佢呢種仇女覺醒理論,最傷害嘅其實係佢自己。

首先令佢脫離現實咁以為,只要有「資源」就可以得到我想要嘅女人。
然後呢種mind set改變咗佢對男女互動嘅認知,你見佢將伴侶關係理解成榨取同計算。先唔講咁係咪健康,客觀上咁令佢擇偶難度越黎越高 。
結左婚冇西屌真係冇道理可言
好大機會戴緊帽,出面食飽左
我地圍內都咁講,唔係唔比摸,係唔比佢老公摸啫
有春用咩 擺係心底忍受 講出黎啦屌
有咩就應該要講出黎 你心裡條蟲咩
擺下擺下就爛 擺下擺下就開始死心
擺下擺下出面有野花 又暗地裡對比
(但對方仲on99以為忍個方無事無幹/根本唔知自己有問題)
擺下擺下變埋心所以唔好擺 把口係用 唔係收埋
點解世界唔可以無左人類?
喺人類出現之前嘅世界就唔算係世界?
就算有咩天災人禍令人類滅亡
咁只係一個無人類嘅世界
並唔係世界滅亡
只係人類滅亡
地球還是會轉
生命嘅物種會再次大洗牌
大自然嘅動物會各自進化、退化、淘汰
唔關人類事
點解乜都要係以人類為中心去睇
我覺得人類係地球毒瘤喎
大把人都係咁認為喎
毒瘤滅亡有咩問題
傳唔傳承 延唔延續
關我咩事?
人地講左d咩出黎?我回個個ching見唔到佢講左咩論點出黎連個實際內容都無我要笑佢d乜?

同埋你指邊個人地?樓主?
聽你講話大約估到你係咩為人

簡單講你係一個好斤斤計較, 很自私, 八字中傷官應該好重, 同時都係身弱, 唔介意既話比我幫你睇睇, 我可以睇到你幾時會識諗/永遠唔會識諗

好睇你大運行成點
咁多正評唔好再話連登仇女啦
Apps大把
毒撚得呢個途徑先屌倒免費西
呢個世界要有意識 有文明 有感情先可以認知到萬物 而人類係世界唯一一樣物種可以做到呢樣野 只有透過不斷生育 經歷 學習同進化先可以昇華對世界認知呢個過程 而唔係單純去食 痾 瞓

每個人都有呢個能力 亦有呢個責任去培育生命 利用生命嘅影響力去互相影響大家從而提升呢個世界嘅文明程度 提升人類對世界嘅認知能力 凝聚精神力量

如果無左意識同認知嘅世界只係單純一堆物質 無價值可言 價值係取決於人嘅意識同認知

無左人嘅意識 一切都無意義 所以造人呢個過程係必需而且每個人都有責任 而生命係要由一男一女結合先可以誔生 當中要有愛 有責任 有互相產生嘅吸引力 種種因素配合先造就到一個新生命誔生 過程係唔易 亦因為咁 人類先會不斷進步 所以搵唔到伴侶結婚生仔某程度上等於被自然 淘汰緊
啲beta男既思想真係好恐怖

仲要洗埋自己腦都唔知
Kam 登仔的諗法:所有離婚 = 女人問題
你識啲又窮又懶既閪女人咪榨乾你啲資源囉
啱,所以都要要求女人改變
洗老婆錢
不過D女人好搞笑

男人食左你10野,俾女人點去做野.
跟住男人叫返你做一樣野,女人拒絕,之後走撚埋,好似叫你做一樣野,你都頂唔順咁
OFF TOPIC
其實我都幾驚社會媒體有意無意渲染,所有人都應該侍奉以家庭,夫婦,兒女為單位

套戲最後三個人逃生,一對夫婦+一個單身男人
最後個單身男人,主動犠牲自己成全呢對夫婦走甩

最重要係,開頭個單身男人有份幫手救對夫婦個老公

單身男人卑賤D?要無條件犠牲自己,侍奉D COUPLE?

我就不了
笑左 結得過
好似你有得揀咁
咪一樣
有少少錢既女人只會識一個更有錢男人
套戲入面,個老公遇險,老婆就自己去救佢,唔係既話個仔就無老豆,但個老婆就拉個男同事陪佢一齊救老公,最後三個人唔可以一齊走甩,就個男同事自己犠牲自己,成全呢對家庭

最後只係影左呢個家庭重逢幾感動,連呢對夫婦講多謝,感激個男同事既畫面都無

結婚,為男人帶來乳水
疏導乳水,需要暢通的渠道

女人唔上進可以嫁人
男人唔上進就廢柴
雙標到呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞