結婚為男人帶嚟乜嘢?

693 回覆
421 Like 65 Dislike
咪on9 啦
婚姻唔係一個零和遊戲,兩公婆係同一team人,關係好就一齊開心幸福,關係唔好就一齊抱怨suffer.
我自己都唔係聖人 點會要求其他人係聖人?即係點 聖人先結得婚??
我未結婚,但我睇人地CASE,睇D文章,合埋得出結論,就估到大概個真相

唔洗試過,都知件事個情況係點,唔係更好咩?
呀仲有, 男人你地要聽住,你地千奇唔好低估女人追求自由既決心
即係點?
即係你確保100%唔會離婚?
有無睇過連登仔介紹既漫畫,"一個人去死"?
一睇離婚率就明晒啦
好句
嫁錯老公得唔得
你係有精神病?呢個世界邊有100% 你會唔會因為擔心有機率食物中毒同俾車撞而唔行街睇戲食飯??驚電腦過熱爆炸唔打機?

你個咩比喻黎
Lm
個世界咁差,唔好生個生命出嚟受苦
為左條女開心囉,好女人應該就下佢
即使成件事好on9,條女開心咪陪下佢

佢地成日話一生人一次想好好睇睇,作為男人嘅都係一生人辛苦一次遮
而家拎住把槍插住你屎眼迫你唔好結婚?
唔係講緊亦唔限對象 係講緊情感
情人/伴侶/仔女/寵物 邊個都好 都有呢種情感
有咁難明?
威力加強版
想像唔到討論婚姻問題要睇漫畫
大把好女仔= 每年粗離婚率過50%
實得架
揀錯伴侶無人幫到你
你睇下啦,入面有講主婦既諗法,形容得好深入
其實有時社會個定型觀念無錯
單身無人要唔係無原因
一定係思想出現問題配對唔到合適另一半
或者硬件上差 (呢啲真心sad)
如果思想有問題連去改都唔改就真心唔要得
佢識條春咩

個世界咁唔公平
你做足自己本份 到頭來得一舊屎
佢又叫你逆境中求存
到你做到120分 再得到兩舊屎
佢又會叫你同屋企人一齊面對
大把人想擺脫為左幫大財團賺錢而成為齒輪呢個命運
而且你嘅能力就算再大
都係會被出生地同身分限制
如果唔係點會成日有人討論
乜乜乜名人喺香港或某d落後地區、第三世界出世會點?
steve job?美斯?仲有其他名人?
係囉 識搵錢點解要男人畀哂錢埋單2個有份食玩訓既野
睇到o個個Atmos D留言就打冷震, 睇得出佢應該係d溫室長大既媽寶黎

現今社會對於愛情既睇法好聽d就係開放文明左, 難聽d就係好隨便, 所謂既婚姻同愛情放係現今可能只係一張爛鬼証書同口頭協議

你有冇諗過因為你既一個咁撚自私同守舊既諗法會害撚死一個小朋友既一生, 你擔保到你地兩公婆既關係一定和諧?萬一如果你同你另一半唔夾日日家嘈屋閉?是旦一個出軌最後要鬧離婚, 然後你所謂既下一代要選擇揀跟邊一個呢?萬一如果佢揀跟你另一半, 咁你仲係咪你所講"老左都有個人陪下"?咁個小朋友成長環境唔健全令到佢有人格障礙咁邊個會同情佢?唔好咁撚幼稚啦你冇你想像中咁偉大

你話乜撚野大自然賦予你呢種繁值下代既本性, 你係畜牲黎? 人有更加多可以實踐到既野先叫做人, 咁當然如果你既世界只係得愛情扑野同生仔咁我唔會怪你呢d都係你追求既野黎
好撚癲下
有冇人同你講過你好撚毒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞