結婚為男人帶嚟乜嘢?

693 回覆
421 Like 65 Dislike
本身已經唔靚
愛一個人既時候,會諗有咩可以為佢付出多過諗得到d咩。
當你開始諗自己得到d咩既時候代表已經變左質
同埋終於清醒返
有時唔係幫女人
你試下大肚,個個月黎M,男人乜柒依d麻煩野都冇,分別就好大
可以點問個仔想唔想出世?
資源分配不公平呢個問題要解決都要由人嚟去解決 而唔係放棄生育去解決佢 應該由制度 生產同分配去解決
每個人都有生育嘅職責係到 因為世界由人類建成 世界唔可以無左人類 當然環境唔好就唔好生咁多 我覺得有對象結婚又環境許可 生一個係必需
我sp入經好多係人妻
咁你姐係一時被愛情蒙蔽雙眼咁咪出事囉
我邊撚到有分過男女黎講
一段關係所有野都係雙向,溝通,遷就,磨合忍讓全部都係雙方都要做
問題係女生想生既多 唔係男人迫佢
師兄你係咪有自閉症
係邊到識到
你成熟d啦
呢度連登黎架我做咩要說服呢班好明顯仇女嘅人
我上黎講完我自己想法,你想聽咪聽,唔想聽咪唔聽,我使唔撚使呵撚住班傻鳩
你一定係被女人傷害得好深 搞到你諗野咁極端
我幾同情
夏天話熱
冬天話凍
返工果日就話攰
休息果日就話聽日返工
月頭話M到
月尾又話M到
總之幾百萬種原因
放唔低囉,條傻鳩仲要上兩年同老婆買埋樓,多樣嘢煩
Ching幾時鳩背返個mbbs返黎玩下?做咗醫生應該唔愁冇女,唔使日日叫春
一方面同情
但都係過唔到自己嗰關
點解可以咁delusional 自欺欺人
唔生仔咁點
正正係因為連登唔夠成熟所以你講既野先會更激化其他人
冇阿媽,生個仔出來,邊個養?
佢哋就係自欺欺人女人都係雞,淨係睇利益。本身仇女都咁邊會有正常女性可以同佢交流

你就繼續伏人,話做醫生就有女
比佢做到院長都唔會有正常女人做friend
冇西屌都仲買樓⋯天下一大水魚⋯
真係冇人生意義
得到d咩? 全部都係個人感受 唔試過ga人係唔會明

正如a0 ga人 唔會明白 點解身邊朋友會為女/仔死 為女/仔亡一樣

一個情字 千古以來 困死左幾多人!
其實結婚係睇雙方願唔願意一齊去付出建立一個家
同性別無關
一樣有男人唔付出
當然如果你assume所有女人都係臭雞港女就冇嘢好講
將個問題講成係男人/女人嘅問題完全係以偏概全
可能你遇過嘅都係一啲唔好嘅女人所以令你咁諗
I’m so sorry for you
咁女方都有出錢比首期既,不過都係麻撚煩ga la , 多手尾跟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞