結婚為男人帶嚟乜嘢?

693 回覆
421 Like 65 Dislike
男人自尊心大
有好多唔肯認結婚柒左

帶來綠帽 窮困潦倒
真係人唔笑狗都吠,服左班kam登仔,被女人逼害幻想症發作
咁我唔知你遇到咩女人喇
小弟就無嘅,同女性食飯報備聲就得
屋企擺設好多都佢買俾我

時間同錢,同朋友同女
兩者同時兼有一定開心過淨係得朋友
當然前提係條女正常
咁無人叫你搵個癲嘅結婚
Pin this please
個人覺得結婚係法律上將2個人變1個單位,由個人變家庭做單位去做其他野e.g. 借按揭買樓、有咩意外自動分遺產俾另一半、移民等,所以只係儀式上同程序上既野黎

而唔係用結婚黎綁住另一半,通常咁樣冇咩好結果
負債,完。
平日又話香港女人搵錢多過男人好多唔公平
依家又想攞著數又話女人無錢洗 笑撚死
無計 可能條友支那種 真正香港後生個批真係唔會諗到咁美好
真係,講真同中意既人結婚就算辛苦都唔係問題,但以為結婚唔係因為人而本身係好事真係on99
連登仔咁Kam我先信連Kam女都唔會埋佢地身 放心
理性d咁諗真係冇咩好處
見過幾多放工的寧願坐多陣係公司
問佢點解就話屋企有大有細要照顧
而且都幾多呢d人
一結婚條女就現形
當初就係屋企人同女方逼婚點知一結就gg左
10.大舅欠債幾十個,叫你幫手,你低息借錢俾佢,但從來無還過之類
你無感情唔會明
任何問題除以十四億人
都係微不足道
其實結婚呢樣野 已經係過時
古時女人冇搵錢能力
體力 搵食能力 各方面都比男人低
咪要男人養埋女人囉
以前好多時假設女人冇搵錢能力
所以離婚多數到男分錢比女

但今時今日女人可以讀書 可以搵錢
結婚制度已經過時
講咩一生一世係哂氣
大把結左婚 一樣出軌
尤其女人都大把
可能冇遇過女人,全部都只係睇連登/農場文睇返嚟
一句要有男人應有既風度同責任就比撚晒錢 屌你老母臭西
有日個男遇意外終身癱瘓嗰陣,個女仲有青春嘅話都係會離開
結婚會為男人帶嚟乜?

答案就係: 張褀忠!無錯,婚姻會為男人帶黎張褀忠!!
你一係女拳一係beta仔 講完
以前女性係弱者一定要依附男人
男人要有後代所以要搵女人
但依家女性搵到錢,有咩體力勞動既事比錢就解決到
再加上依家又唔興生仔,根本除左情感上,係無咩結婚既需要
講得好中
睇到眼濕濕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞