結婚為男人帶嚟乜嘢?

693 回覆
421 Like 65 Dislike
只見到老婆奴同自由男
見唔到你口中既廢老
奴隸呀奴隸
唔好再比借口自己
好樣衰呀
不斷犠牲比一個唔多謝自己
要求更多既黑洞
無供過樓無夾過首期, 勾佬離婚仲要分一半
PS. 個人經歷
10: 多左外家家人,有時可能會幫到自己,例如大舅係銀行做經理,可以低息借錢之類

你覺得老左個啲單身阿叔同朝有家室個啲差得遠,我想問下你點知人地係單身定有家室?
定係純粹見到人地古古怪怪又一支公就認定人地係單身?

俾個example你,happy伯係你眼中D廢老未?但係有傳媒起過佢底原來佢結過婚有仔有孫
我個case係大舅生意失敗老豆借左廿個,然後咁多年黎1蚊都冇還
勁悲劇
總有啲陰陰濕濕嘅小人留個負評

但又駁唔到
張褀忠

好人,啞忍就係咁既下場

點解D女人係要得寸進尺,迫到男人發嬲
結婚真係諗清楚, 全世界女人一樣, 結前一個樣, 結後另一個人,
結在婚女人好似想控制你所有野,
睇女唔比,
打J唔比,
同朋友出街都有微言, 咁耐, 去邊, 有無女.........
訓覺又要早D]
一星期太累無扑野, 都會懷疑你..
無端端可以嬲9你,

如果唔係為生小朋友, 真係無必要結婚,
你撚想, 做家務,
依家請姐姐做,
真係做家務你唔幫手, 又嬲9你...

仲有女人D野又多又亂,
佢地仲會掉轉頭話你D野亂掉,
話你知 我份工要定期做探訪 好多有問題出事都係獨居老人
你係要搵啲萬中無人嘅例子都無你辦法
就係為左生仔
唔係個個接受到自己孤獨終老同埋無人傳宗接代
應該話大把人比社會嗰套野呃左,結婚生仔必做/人生成就

其實係應該搵到個本身相處好舒服既另一半先好考慮結婚生仔,婚後變左既咪果斷離婚唔好隔硬忍,咁先係現代正常對婚姻既態度,而唔係結婚呢樣野本身錯
講緊大個老咗之後呀傻閪
講緊4-50歲人

70-80揾個伴都唔難,再請個姐姐

反正錢帶唔走
女搵多過男
但男人仍然用唔到女人一分一毫咁女人搵幾多又有乜用
你點知人地唔係離婚之後獨居?

離婚計入單身
而離婚機會有一半
殺老婆係萬中無中
但做左老婆奴就萬中九千
你自己都係其中一個
傻喇
本身結婚就係要男人棄妻成本升高而存在既制度
點解男用唔到女人一分一毫 你係要做兵都仲個頭埋去 怪得邊個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞