結婚為男人帶嚟乜嘢?

693 回覆
421 Like 65 Dislike
認真,一般香港男人結左婚之後,都係唔開心。
又未必係唔開心嘅
但會喺到日呻夜呻 而又唔敢直接屌鳩老婆咁囉
AV男優清水健宣佈離婚 與作家妻子已分居結束4年婚姻

點睇,女人借完男人種,有仔陪到老,就走人
仲咁美化婚姻呢樣野?
你一輸,就輸到底褲都無剩
你生活唔差,可以自娛自樂,有人格魅力
點可能播唔到種
調教問題
播唔到
連自己都帶唔到快樂比自己,點令其他人快樂。
自己唔係正向情緒,又點覺察對方再作出反應

呢d係好高價值既行為,比錢重要n倍
錢大把人有,但覺察唔係
不過我睇重有無女陪多過播唔播到種
所以結婚真係on9
用咗咁多錢又買戒指又比禮金又搞酒席,男方就傷荷包,女方就hehehaha 同人搞
到頭來自己老婆走去比人屌,唔知為乜
前面好美化婚姻,講到咩互相扶持到老個D,認清個現實
你地吹到成世人要做既事,人地老實面對,唔拖長黎玩,用4年濃縮完成哂
連登仔咁鍾意叫春但係叫極都無女人要
連登仔D劣質基因無留後嘅需要
唔驚啦

其實幾高價值既男人,都比唔上兒子
男人最後都係變返一個人,所以唔急

女人呢種生物,係追求永恆既關係
老公老婆,分開後,就無任何關係
但兒子女兒,係有血源關係,永遠不變既事實,TRUE FOR成世
所以女人永遠都係到最後帶仔女離開男人
咁緊張同關心連登仔做乜
踩低别人得到既快感其實毫無意義同價值
我再講多D

如果你地有睇日本小說失落園
你就會明白女人係想追求永恆不變既關係

要做到咁,有2個方法
1)係痴線方法,殺左個男人,咁就永遠擁有佢
2)就係生兒育女,血源就係永恆不變既關係,就算關係幾差,點嘈交,母女母子,都係鐵一般既事實
有時唔一定回報大過付出先結婚,視乎有冇能力/財力
聽過婚禮有個新郎話: 你真係好黑我,不過我carry得起
無能力既就真係要揾個好老婆
最忌自我感動
睇過唔知幾多百次啦仲新
你比人歸一次零,被人帽一次可能諗法就會唔同
竞爭太激烈
框架問題,你其實都set左個框架比對方進入
而引領呢段關係個個人係你。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞