結婚為男人帶嚟乜嘢?

693 回覆
421 Like 65 Dislike
男人係擺喺心底忍受 女人係講到出面攞著數訓醒未
如果你一世人都無困難, 唔會寂寞,
自己一個活得精彩 又唔需要子女既
其實無咩用
俾人當街屌俾人帽個陣睇你講唔講得出口供養者
所以話班kam登仔最叻叻豬!

仇女怨念,憑實力A0,無女埋身,

唔洗擔心比人呃錢呃感情,人生贏家講享受,鑽石荀盤王老五!
所以女人根本唔可以姑息一係放權就好似林鄭咁 亂9咁黎
你唔理性你唔會明。

感情只得單向男向女
女人對男人既只有搵笨
你身邊
咁唔係愛啦 係控制欲,朋友都可以閪嫁 出賣朋友 偷食人妻人夫
咁你個設定係個老婆咁閪 無得講
其實都係無能
只係女人寄生左去社會制度而唔係個別男人咁解

你唔信「服務業」真係可以令你生存吓嘛
永遠都係1st 2nd production令你生存
得到一個甘心情願付出嘅機會
想佢開心 想佢健康
就算佢做錯嘢 真係愛嘅 個刻可能會好嬲
但最後一定會唔介意 繼續愛佢 繼續錫佢
就算佢唔回報 佢照佢心情鐘意理我就理 唔理就唔理都好 我都唔會介意 想繼續愛佢 真係不求回報
到呢一刻 你知自己真係愛

得到一個體驗嘅旅程 同佢經歷各種情緒 亦享受細味大家帶比大家嘅情緒 一直以嚟大家各方面嘅改變 好多好多各方面
真心多謝同感恩佢出現係我生命中 旅程一定終有完嘅一刻 是但一方嘅離開(各種形式)
但都會為中間嘅過程感到開心滿足
覺得佢豐富咗我嘅生命
我諗呢啲就係愛

利申:講緊我主子
即係低能仔囉

咁你會唔會「愛」你買左升但不斷跌既服票

[愛」只係女人作出黎要你不斷做傻仔既語言偽術
結婚呢個行動冇蠢唔蠢 只有做嘅個行為嘅人蠢
題外話問下,有幾多絲打接受到另一半搵得少過自己
人生講享受,都好過成個人生講責任
講唔出,因為你講個情況唔係愛 而且你假設最壞嘅情況做論點 唔make sense
"________個陣睇你講唔講得出口"
反愛情 >> 俾人當街屌俾人帽個陣睇你講唔講得出口
反朋友 >> 被人出賣,偷食老婆,個陣睇你講唔講得出口
反民主/移民/科技/醫療/衣食住行 >> _______, 個陣睇你講唔講得出口
主子咁細隻點同,唔會反CUP到你,女人係可以反咬你,撳住你黎砌
成日話大陸女先係咁
跟本港女大陸妹一擔擔
睇運
有個full version

壓力
低估左自己有選擇能力
拒絕能力過低
責任心寧駕於愛
會開心 但唔一樣
正如 豉油同鹽都係咸 但個咸味唔一樣
砂糖同冰糖都係甜 但層次感唔同
可一齊用相輔相乘 但唔可以完全取代

簡單炒個菜 落咩糖都可以吊到個甜味出嚟 冇所謂因為唔係主角
但煲中式糖水 甜味係主角 淨係白砂糖會得一陣死甜味 但用冰糖蔗糖加黑糖 會帶出唔同層次感

感情亦如是

結論:睇你想要咩
樓主即係唔愛啦

講乜都無用
識講呢啲既 通常中年就條女出軌離婚分身家

好多人板
帶嚟幸福

睇見 d 連登仔就覺得陰公
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞