居屋2022 (18)

943 回覆
2 Like 2 Dislike
有相熟律師就係,否則其他律師未必熟悉房署文件,可能要預多啲時間

雖然話房署律師只保障房署,但真係有咩小問題時,唔通係咁出信或行法律程序咁嘥錢嘥時間咩,都係默默接受㗎啦

利申:冇買過樓,亂up
就係無相熟律師,都係諗緊房署律師唔洗煩
邀請申請者提交證明文件作詳細審核

冇收過信係咪代表唔得?
睇你本身係咪做緊Jojo
做Jojo 一樣儲唔到錢
咩組別?
咁唔要公路景 望高山劇場嗰面呢 係咪無機會了
有無綠長
無知一問
見上面話白核揀樓可能12月中後先揀到
到時係咪一定要申請者同家庭成員都要去齊曬?
家庭成員有醫療原因可能缺席係咪唔得?
唔洗
申請人去就得
以我所知 今日 綠長 叫到5X, 你第3粒 有排啦
一個波約四千人
CLS

唔好咁嚇人..我綠長20粒都係排4000左右啫😂
你覺得20籌入唔入到長者隊
其實「無知」係可以去睇申請需知
同問
多數人搵番房署果堆, 但唔係搵番負責你樓層果個
例如你買左低層 ,你就搵番高層果個幫你搞
唔得啦..望下家庭果條有無東涌一房咋
可以搏但事後比佢查到仲大獲
房委會今日(5日)公布有成功購得荃灣尚翠苑居屋單位的幸運兒,被控涉在申請居屋時隱瞞已離婚的事實,其前妻較早前已被罰款1.5萬元;而法庭給予時間讓購買人向房委會繳付約220萬元補價後,今日再頒書面命令,要求購買人繳納40萬元罰款予房委會,即合共260萬元,但毋須交回單位。

原文網址: 夫婦隱瞞已離婚購得居屋 女方罰1.5萬 男方補地價兼罰款260萬 | 香港01 https://www.hk01.com/article/685071?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
的士/養車無所謂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞