Samsung Galaxy 討論區 (213) 開心玩新機 白卡勿入

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
我都用緊s22u 7千幾買
好滿意wo開心使用中
電量都夠我用12個鍾
熱又無你地講到辣手咁誇張……
可能我唔打機
講緊熱唔係暖啵
我新用緊部fold4最多只係暖
唔打機真係無乜野
一打機,玩2d game玩一陣已經開始黎料
我上個月最熱個幾日出左戶外行街影相,個日部機真係好熱,我諗部機接近50度,影左一個鐘,中間有樹陰有入過冷氣位,但無熄機,比平時充完電個種熱熱好多
無計,定位唔同
cmhk半價呀,連機
P5400玩唔到Qi
生態佢有心可以適配windows on arm /windows 365啦,而家得個xbox gamepass
影音娛樂又唔捨得俾錢(dolby vision & dynamic amoled)又唔肯下放電視技術又唔搵disney+ deal hdr支援
唔怪得,居然lte平過bt真係匪夷所思
個幾日我攞住tab s8+行街睇youtube(lte)都熱到仆街
我部s10e都好熱
試過又熱又急住用,擺咗入冰格降溫

明明初初買嘅時候完全唔會咁
當時係覺得點用都唔會明顯熱
其實係軟件問題、裝咗太多嘢,定係硬件老化造成?
請問呢個係咩app?
新OS同新UI越黎越高性能需求係必然嘅事,重裝可以有少許幫助
Windows適配要睇Microsoft 肯唔肯推啦
感覺系統配合上應該好難搞(?)
Dolby Vision 就唔使諗啦
電視都未有點會輪到mobile devices
Dynamic Amoled應該下代會有啩
good guardian,Samsung自己產物,但因為香港無出,要自己上apkmirror download,插件都係apkmirror download,主要down appbooster同thermal guardian
怕熱咪將threshold降兩度
佢仲有個setting幫你部機降溫,詳情自己裝左研究or youtube搵教學
s22伏到痴媽茄 就咁碌社交網1陣 部機以經熱到辣手揸唔到(裸機on9
想用cover screen開Samsung pay要裝咩app?
好耐無用過android好似白痴仔咁
fold 定flip?
我預訂出機用到宜家都好少發熱,除咗打機,不過我都好少
唔係就咁喺個底拉出嚟就得?
未試過咁誇張
裝個app睇下幾多度?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞