Samsung Galaxy 討論區 (213) 開心玩新機 白卡勿入

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
S23都就出
8G1真係咪搞
8+G1開慳電mode都屌打8G1
咪撚戇鳩啦
samsung 可唔可以好似iphone 咁
有個shortcut 打個電話號碼 就可以新增個非聯絡人對話?

而家下下都要打條網址 好煩
今日上午訂, 聽日應該到, SF 好快
好期待
Fold 4 有咩 findlock module 係必裝?
以前讀書玩Android 玩得好開心
刷rom 升頻降壓不斷磚完又番生
做野之後用左iphone幾年
今次fold 4先番黎android
發現自己比ios養到豬晒
好多function都冇時間冇心力去發掘
年青真好
我自己係save左條link落clipboard
要用就paste 再加番電話number
想問一下Apple 同samsung 個教育價會唔會有沖突?
即係同一個edu.hi既email 可唔可以買哂兩邊bts ?
lm
平面mon先會考慮買
調轉講 係an機呢幾年進步你咪唔洗搞咁多野以前因為太廢先要轉黎轉去
one hand ops, home up, nice catch, sound assistant, multistar, app booster

其實其他都好有用,我幾乎裝晒每樣都有set
whatsapp?
唔係buildin 左直接wts number 啦咩
點操作?
原來冇左
之前㩒3點係有得直接入個number 就傾得唔洗set 聯絡人
依家普通wts 同business 版都冇左
有無巴打有計
應該暫用唔到bixby routines做一樣嘅野,因為無一個位可以輸入數字

樓上個方法應該係最接近

簡單就係開brower,揀返pin咗嗰條link https://wa/me/+852 然後再輸人個號嗎

叫做多一個步驟
*browser
browser打網址 wa.me/852XXXXXXXX
→加到主畫面
係我就寧願搵部舊機用幾個月捱到S23先換機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞