Samsung Galaxy 討論區 (213) 開心玩新機 白卡勿入

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
點唔好用法?
好啜手
又好痴指模
呢啲好似係水凝貼通病嚟

仲以為隔咗咁多年會進步
睇嚟都係用返玻璃好啲
watch 4行緊wear os by samsung,你連唔翻google版
https://support.google.com/wearos/answer/6056630?hl=en&co=GENIE.Platform%3DAndroid
等得就GW5跌價
要即買就GW4
其實我覺得真係幾好 所以先諗咁耐
條痕如果唔係打斜同好曬嗰陣望 其實係冇乜嘢
我朝早叉足 翻工用佢聽歌同podcast search 嘢覆message 都仲有60-70%
我試過用app down 翻iPhone emoji 真係work
平時摺一半放係張枱到真係幾方便
如果着半截裙冇袋 可以夾係條邊到唔會跌
同埋個touch id 真係好好好好快
有120hz 對比我宜家個60hz
冇用android 咁耐 轉翻發現俾想像中順

但都有啲缺點
Flip 4 機身窄過iPhone 所以打字的話會易打錯
冇得用spacebar 移位同埋撳最頂飛翻去最開頭
前鏡頭麻麻地
用耐咗機前半邊會微熱
利申:平時唔用電話打機 用咗iPhone 6年
收隻46MM 黑色galaxy watch 4 classic 睇下有無人放
watch 5係咪都係咁 即係用唔到google fit?
price.com而加特價都幾平,carousel 2手同新水貨同價
Samsung keboard同gboard都有得spacebar移位

入setting搵
我都想買 巴打邊度買同幾錢
唔打機影相我可以一日一叉,打機影相相就一日兩叉,要自己做少少野優化下舊電,如set bixby routine 50%以下power saving on....。
咁就影相好好,如果喜歡攝影,22U一定係最好選擇,14pm都無既長焦鏡,pro mode影星影車軌都ok,夜景係唔夠好,但我真係少影夜景。
螢幕好靚,整體黎講主要係電同打機問題,我覺得等23U都係為左處理呢2樣野,但22U依家好平,我都唔小心買左
等唔切23
有無巴打更新左預設網頁瀏覽器無左FLEX 模式?
Flip4窄長過iphone pro max實際上睇片係咪多數會細左?
想買中階機
係咪除咗s21 fe無其他選擇
都係a52s s21fe二簡一
price.com + hang seng card + S.F 1300
46mm classic。我買左白色
電用到幾耐
係咪一日多D
岩岩用左一晚渣,好似同隻watch 2差唔多,唔開aod 同 location,其他detection 開哂,一晚無10%。
sf 係咩?
我睇平均都2000
請問有冇keyboard同iphone個kaiboard一樣
可以跟返電腦速成個排位?
順豐送貨定水貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞