Samsung Galaxy 討論區 (213) 開心玩新機 白卡勿入

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
你咁遲先綠 mon
我S9+,用2年就綠咗
大家打MOBA game 多數用外芒 內芒16:9 定full screen
我部後備機Note10+,用到3年先綠mon,因為妮排成日睇幾個鐘片,一關影片app就出現綠mon,但熄mon再充電半個鐘就可以正常顯示,到而家小心用冇再綠mon情況
3個mode基本上都係難打 我用手制配內mon 16:9
如果可以等得下,想買fold4。

應該衝今個月edu discount買,定係等到十二月再跌小小買好諗住順便christmas有藉口換電話
12月應該唔止再跌小小
都係老人家用

btw A 字頭 香港都係千幾做乜搏amazon
一日應該要2差,不過我返office所以冇所謂
同埋今代都算幾成熟, 電量又進步咗,
我都係等到第4代先入手
Watch4 有一個 900MB 更新
有冇檢查個app有冇block通知
係咪開咗勿擾模式?定係試下取消限制?
對 fold 4 不滿就係配件比較少同貴
我嗰部都係咁,今朝訓醒開mon就出事。上網睇到都唔係個別例子,跌機出事我都認衰仔,但係正常用或者放放下都會出現呢個真係r曬頭。見到台灣有人po,印度同越南有一次免費換mon。但係只係得越南同印度...
講真部s20+用左兩年幾都仲好生性,本身覺得佢可以用多兩年,家下搞單咁嘅嘢,對三星質量有啲失望,但係又唔想轉蘋果...換機都唔知換咩牌子
reddit都有人po過了, 好似唔係歐洲定邊度都有免費換一次 (即使過保)

打去香港三叔/email CEO office嘈佢
想問下fold 4電量表現如何,用緊S22U,倒水電咁。。。。
想問下點樣可以將‘’應用程序 螢幕‘’嘅folde ,由第一頁放去第2,3頁?
新買返嚟用可以嘅
但之後㩒左啲嘢,所以folder 就去曬第1頁?
唔好 會熱+lag 等s23。。。完
你地用咩block 廣告?
adhell?
有無新手教學 點裝 好似好複雜
手機殼好貴
捨得買機唔捨得買殼
發現出邊有啲鋪頭flip3殼當flip4賣 啲位都唔啱
係咪大家都用原裝殼?
flip/fold啲殼嘅定價完全係因為覺得你買得起摺機所以價錢十級跳
你係咪用緊5G?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞