Samsung Galaxy 討論區 (213) 開心玩新機 白卡勿入

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
edge lighting? 如果想要類似效果,第三方app都做到
裝glimpse notification 算啦
想要個個keyboard 有個icon一按就開cam去影d字就幫你打入去,唔洗去google lens影再copy paste咁樣.
同埋可以set唔同app set番唔同language唔洗一定跟住system language咁樣
呢個function又幾得意,成日覺得 bixby routine好勁!
大MON睇相真係好正

仲可以影到月亮, 夠哂
懷疑你琴日買pi7
想問下 手錶換電 收幾錢?
未過1年保養
未過保可能免費
支筆真係雞肋
想問有無巴打有電子書app可以推介用緊Fold4

另外係唔係用tablet 既app都得?
之前係咁試呢個

edge lighting
"螢幕關閉時也顯示"

都唔得
我用smart switch.

過到whatapp 訊息, 但其他通訊message, 無晒

你地係咪都係咁???
想請教吓個google photos backup問題
我一直都揀左whatsapp photo 個folder做back up
專新機就smart switch成個folder扔去新機啦
但新機就無tick要backup 呢個folder
一旦tick左佢又連同成個folder backup多次
但好多舊相已經係舊機backup左一次
但係咪真係會duplicate 左?以前轉機無留意
有無咩方法呢?大家多數點做
咪就係呢度

揀完下面個app度有無著埋always show notification? 我就咁set都show到
line WeChat signal一向都要分開過
ringke 個薄 case 都唔錯
有冇fold4官方貼教學片
其實fold 4打橫摺好過依家打直摺
23+ 電池一樣4500mah

相關信息顯示,Galaxy S23+配備的電池型號是EB-BS916ABY,手機型號是SM-S916B,電池由中國ATL(寧德)生產。 PS:寧德還為Galaxy Z Flip4和Galaxy ZFold4提供電池

Galaxy S23+的電池諜照相當模糊,以至於無法辨認這款新旗艦的電池容量。 此前有爆料稱Galaxy S23+的電池容量與Galaxy S22+基本一致,後者配備了4500mAh,預計Galaxy S23+電池也在4500mAh左右。
呢樣睇twitter好重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞