Samsung Galaxy 討論區 (213) 開心玩新機 白卡勿入

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
外芒真心細既 用開大芒係要適應吓
主要係睇圖睇片會嫌細 不過接受到既
但打開之後真心爽
好耐無試過換機咁有驚喜
三叔打手
n20u換fold 4 無後悔掛?
iphone13 pro max轉左fold4 都冇後悔
so far 我只要預計用多過幾分鐘我都會打開
以前有諗過會唔會好似用平板咁 寧願方便用電話算
但用落始終同一部機方便好多 唔會唔打開
因為打開都係一樣
我發現我而家係99%時間用內mon 可能真係外mon個ratio唔好用。慢慢覺得可能真係屌米個方向先岩,有啲app同game就算開內mon 16:9一樣唔得,呢啲真係要靠外mon正常比例

同埋就算開messenger呢類要打字嘅app,外mon都係唔掂,我好少開語音輸入,但用親外mon都開
屌米就會太大 而家當外mon係mini 咁用
屌米方向即係點???
用左幾日無後悔一齊入坑
雖然我仲keep住N20U做work phone
條街好似多左人用摺機
我除咗喺條街邊行邊用之外
大部分時間都係攤開用
因為我買佢就係為咗攤開用
SH最多頂到S23都必須要換,而且我諗都未必得,apple 都拖人大半年,何況三叔。我建議盡快trade in
可以考慮部s21fe 頂半年
我都覺得屌米個外芒正既 用落唔知啦
外芒單手打字其實好過用大芒機
我而家外芒就單手打字 內芒就雙手
咁樣最快
好似有d道理
其實係攤開用多,無計要單手個陣先唔攤

用黎whatsapp爽?
我係極多工作上msg要覆
同埋想問唔用case係咪死硬?
我一向裸跑
問題外mon單手打字用唔到全鍵盤 9宮格效率好低,同埋打moba有啲唔方便,內mon開16:9後點搞都唔對路
屌米外內mon都大,電池多100mah,鏡頭規格唔差然後仲輕過三叔少少 老老豆豆如果三叔出部咁嘅fold 4+,16k我都ok
你預咗外mon打字會覺得個keyboard好細
內mon就一定要雙手打

睇你份工係咪要一邊用電腦做嘢 一邊用手機覆msg
其實有用電腦個陣就多數用desktop whatsapp啦
我唔建議
因為部嘢真係貴
同埋個結構始終冇直身機咁經得起考驗
外mon睇msg/語音輸入就得,其餘時間你當無塊外mon算啦
死L硬
咁用咩case
我成日諗唔通一樣野
咁同帶部ipad mini + 部android機出街差遠唔遠
未上過手 但我幾ok 三叔呢部 同小米個Ui不了
冇錯 冇後悔 只係貴左少少咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞