Samsung Galaxy 討論區 (213) 開心玩新機 白卡勿入

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
尋晚聽完你講聽日就去拎機體驗5日
已知前鏡頭像數冇我用緊嘅12 pro咁高
但絲打你唔滿意佢前鏡頭個位係喺邊
同埋冇airdrop慣唔慣呀
其實我覺得真係幾好 所以先諗咁耐
條痕如果唔係打斜同好曬嗰陣望 其實係冇乜嘢
我朝早叉足 翻工用佢聽歌同podcast search 嘢覆message 都仲有60-70%
我試過用app down 翻iPhone emoji 真係work
平時摺一半放係張枱到真係幾方便
如果着半截裙冇袋 可以夾係條邊到唔會跌
同埋個touch id 真係好好好好快
有120hz 對比我宜家個60hz
冇用android 咁耐 轉翻發現俾想像中順

但都有啲缺點
Flip 4 機身窄過iPhone 所以打字的話會易打錯
冇得用spacebar 移位同埋撳最頂飛翻去最開頭
前鏡頭麻麻地
用耐咗機前半邊會微熱
利申:平時唔用電話打機 用咗iPhone 6年
尋晚聽完你講聽日就去拎機體驗5日
已知前鏡頭像素冇我用緊嘅12 pro咁高
但絲打你唔滿意佢前鏡頭個位係喺邊
同埋冇airdrop慣唔慣呀
會 直身睇片有啲細
打橫睇嗰陣都係細過iPhone 12 小小
係個像素囉 硬係覺得有啲濛濛地咁
同埋po ig story 嗰啲好似冇iPhone 咁清
但我好少影相其實
我有iPad 同MacBook同iCloud 所以冇airdrop 可以叫佢哋些牙個album 俾我
體驗5日係咪可以試完唔買?
send比其他an用nearby share
send比三叔用quick share or nearby share
send比ios用quickshare qr code比對方download原檔
可以
samsung send畀咩機都可以直接用quickshare gen link
水貨啦,舊款平咁多。
要2k就買watch 5算
行水分別係咪無得用銀包?
我知,但覺得唔經qrcode仲簡單直入album
咁睇電好似麻麻
巴打係邊到買平
應該係。
我之前係行貨watch我自己都無用過samaung pay 所以我無咩所謂
個時父親節官方trade in 多$800,細鋪可以用消費券$8500 512gb,齋扣trade in S20+補左$4900就轉22U
但係用到Google pay,我之前都係用台水note 10+藍色
想請教下各位巴打
左右下角手勢
可唔可以改做唔係 google assistant?
有咩字體好睇
我見而家官網trade in 有優惠,
本身用緊s10, 換s22有冇伏
有得等都係建議s23 8Gen2台積電
用三天王手勢就得
如無意外,8g2 gpu應該反超A16

watch 4用到丫 點解5用唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞