Samsung Galaxy 討論區 (213) 開心玩新機 白卡勿入

1001 回覆
10 Like 7 Dislike
加完咪只能每次去返同一個號碼?
唔全包果啲殼應該多數都送膠紙比你痴實 你係咪貪煩無貼
當然
852XXXXXXXX係入個條友嘅電話
ios shortcut講緊每一次有違號碼想whatsapp㩒個shortcut就prompt你輸入嗰個新號碼直入whatsapp開始對話

已經有對話過嘅就開返whatsapp咪搵到
諗住買A52s 比老人家用

想問係amazon買有冇問題?
amazon買既電話係hk係咪可以正常打電話?
岩岩轉會
最唔慣就係呢樣野
真,呢一點無ios咁方便 (睇下有無高手解到)

但樓上嗰個剪貼薄方法差唔太多

講多少少我係主頁本身有粒widget已經係open browser直去website search位,然後揀keyboard剪貼補,貼上pinned咗嘅https://wa.me/+852,再輸入想要嘅號碼

step 1: click website search widget
step 2: click 剪貼簿揀wa.mexxxx
step 3: 輸入號碼
如果你用 nova launcher就可以加條 whatsapp api入去 nova search到,我都加左入去,即係打個電話no就係nova search揀就可以
s22未更新可以去更新,9月5號版本更新之後可以話無出機之後最順
認同,Samsung更新真的做到野
有啲idog成日話an撚係做工程師
但其實明明唔搞就咁用都冇咩大問題
搞都係為咗錦上添花同personalize
好過Apple 搞都唔畀你搞
冇自由都咁自豪真係笑出聲
不過硬係有啲laglag地嘅感覺,好似叫frame drop?
我用3天王鍵,冇用手勢,唔覺有framedrop了
個d引戰撚多,可能自己都有用中階an
S22系列好似平左唔少,S22+都係$6340,如果去price.com比較平嘅細鋪出有無伏?見大鋪仲賣緊$7380。
認準有行貨貼紙就得
不過都建議去返啲出名細舖買會安心啲
直接裝click to chat咪得,好似可以開埋signal
請問有冇人用緊fold 4呢隻套
Spider Thin Fit P
請問打開平放會唔會搖搖板咁?
唔該巴打
想問曰曆點樣可以同時顯示埋農曆?
打開月曆,去設定揀“日曆設定”
“替代日曆”揀“中國農曆”
頭先ck介紹你安 click to chat
送埋 link比你, 我都試左幾方便,簡單,打開app入番個電話 open就係
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.trianguloy.openInWhatsapp
好東西,謝謝
嘩 好正
多謝各位巴打幫手
又解決一個轉會既問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞