魔戒 力量之戒

617 回覆
21 Like 40 Dislike
當然啦,The Silmarillion 仲有一篇“Of the Rings of Power and the Third Age”

本身女皇唔肯係因為畀恩惠southland至落決定
成單野居然冇fact check
又可以呃到成個本身鎖國嘅王國出兵
仲要係國民歧視嘅精靈提出

仲要出得個500粒兵
你點知對面獸人幾多人
如果對面5000人你係咪食得屎
仲要點會御駕親征
自己已經坐唔穩
依套野真係亂咁黎。

I really feel sorry for Amazon,咁大壇野諗住同GOT系列打對台,點知整套咁既野出黎。
睇完嘅結論:果然Galadriel係奸嘅,索倫先係好人。
咁其實索倫點解要迫人出兵?
想佢地殺哂Adar?
聽青蛙講Adar係索倫競爭者
如果Adar死 就冇人同佢爭morgoth successor ?
Adar叛變帶領半獸人起義趕走左索倫
索倫本身唔想就咁兩手甩甩去打
一心想完成佢想整既武器,所以先想加入鐵匠公會
由頭到尾係女主說服佢同腳女皇出兵
而家精靈整左3隻 但索倫係咪應該遲啲會整隻魔戒 控制哂全部戒?
等2年先睇到 唉
希望下一季佢會用安納塔嗰個靚仔形象去教精靈做戒指

到時又要靠Galadriel幫手
amazon搵第二紀元嚟改編劇本真係基本上任鳩佢寫都得,寫第二季之前佢地真係唔該認真諗下第一季衰左乜
想問亞馬遜有冇中文字幕?
見到佢用呢個budget拍垃圾,就覺得writer同Director 都可以收皮

Cut 鬼左個 prime 佢,拎啲錢買本啱啱出既托爾金插圖版精靈寶鑽冇咁嬲
前幾日新出The Fall of Numenor, 已訂購
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞