魔戒 力量之戒

617 回覆
21 Like 40 Dislike
想征服佢 搞大佢個肚
連已故美國老牌暢銷作家Tom Clancy既作品人物都夠膽鳩改黑人演員做或改人地個宗教信仰。

Amazon唯一一套冇政治正確既The Boys先好睇
The Boys好似OK
高傲女好吸引
播埋今個星期就完

話下季起碼要等2-3年

咁嘅速度即係叫人棄劇
要等咁耐?
https://screenrant.com/rings-power-season-2-production-timeline-showrunner-response/

啱啱10月先開始拍ja, 計埋後製最快都2024啦
咁食得屎
想知呢季拍咗幾耐
夾埋都睇咗成八個鐘,但啲劇情少到
劇情慢到
細節位又on9,炸船條友一上岸就he save me
個King of southland廢青完全睇唔到點解會應承番去打
哈比人條線個tone完全唔啱,另一邊打生打死,呢邊與世無爭,死個人都冇
愛隆條線講friendship講到就黎搞gay,The High King咁陰濕得唔得
改篇唔係問題,劇情唔好睇
Adar : rise of the Orc
炸船條友之後又冇出過黎,我都唔明段戲俾咁多鏡頭佢做乜9
跟著愛隆偷偷地入人地密室睇人秘密吹到自己係關心朋友,都靈又會原諒佢果下好撚柒神奇
篇野內容唔知真定假,真既話就自然明白點解拍得咁差。

https://www.menclub.hk/mobile/article/article.php?cat=hobby&aid=30609

卻說2017年時,托爾金遺產委員會透過官司從Warner Bros. 手上拎返《魔戒》劇集嘅拍攝權,隨即邀請各大平台提案及出價,以決定劇集最終花落誰家。鼎鼎大名嘅《魔戒》要拍劇,自然吸引到Netflix、HBO等平台參加提案。據《THR》引述消息人士指,當時HBO提議重新講述中土世界第三紀元嘅故事,基本上就即係重拍當年Peter Jackson執導嘅《魔戒》三部曲及《哈比人》三部曲,但HBO喎,當年拍緊《Game of Thrones》嘅HBO拍《魔戒》喎,諗下都興奮啦係咪?

不過當時托爾金遺產委員會主席,即托爾金個仔Christopher Tolkien就唔太鍾意Peter Jackson執導嘅電影,認為佢「挖空原著」,加上唔想重拍大家都熟悉嘅故事,所以最後HBO落選。

而另一有力競爭者,就係當時財大氣粗嘅Netflix。據知當年Netflix提議開拍多部聚焦於不同角色嘅《魔戒》劇集,例如甘道夫一套、亞拉岡一套,然後到某時某刻就將呢啲角色「集結」——冇錯,就係Marvel嘅拍攝模式。但據知呢個提案「嚇親委員會啲人」,所以哪怕Netflix出價最高——現時坊間流傳嘅2.5億美金,其實係Netflix嘅出價——委員會最後都係揀咗出價少幾千萬嘅Amazon。

咁Amazon又有咩吸引到委員會呢?據知當日提案時,Amazon其實冇準備確切嘅提案,但就願意確保劇集製作團隊中會有委員會嘅一席之地,最後就成為中選者。
魔戒都係睇返三步曲電影算
拍咩 age 唔緊要
重要係個故事寫得廢
2 個 showrunner 靠識人先 R 到呢份工 (其實個 referrer 自己都臭朵 )
本身份 CV 重衰撚過拍 got 之前嘅 dnd
其實king of southland都係佢自稱, 唔知點解全世界都信佢
MILF
早2日開始睇,啲女角都ok
Free7日啱啱好睇哂呢套
Aragorn都用左八十幾年,再天時地利人和之下先上到王位仲要有Theoden、Gandalf同Elrond證明先得

Elrond照顧左Aragorn計上十幾代人,身份證明自然唔洗質疑但Halbrand只係依靠一個所謂王族嘅掛飾就上到王位真係有唔合理仲要無人質疑、大家齊聲叫好嗰吓先好笑
不過估邊個係Sauron應該係套劇少數幾吸引既地方
House of dragons正好多啦
龍族尺度大d已經贏咗,同埋力戒d對白又長又譖,又冇乜高潮位,唔睇到瞓著已經好好
好似係因為冇人認頭,所以話做王就做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞