魔戒 力量之戒

617 回覆
21 Like 40 Dislike
力戒真係睇到訓著
龍族d對白係唔會覺得悶㗎喎,唔知點解力戒係投入唔到
個王位只係村長黎,淨番半條村都唔知有冇
咁rings d 內容又相對冇咁成人,對白就一定白痴d(尤其係harfoots),但進展實在太慢
集集都加個 scene 比隻肥 harfoot 唱歌
好明顯係想做 disney 卡通氣氛咁懶合家歡
殊不知佢成個 harfoot 族D道德價值觀扭曲到痴撚晒線
冷血無情 委過於人 不負責任
都唔知點撚樣合家歡法
龍族臨尾餐飯:king,2條女,jaca,aemond,已經搞到我好專注睇字幕
力戒真係成日都想飛咗d對白囉
個南方人真係索倫
d seed無粒得既
其實拍返戲會唔會好啲?我睇lord of the rings 都係想睇打架啦,拍劇拖到慢晒好似唔多掂。
佢想好似GOT 咁做好多個SEASON
但真是太慢
唔是WO
好快有SEED
係迅雷死
用bt 無事
最後一集雖然開估,但都係悶到仆街
唔會,佢個死因係自創空白第二紀元,但啲編劇又9,唔識寫
連8集都吸引唔到我睇落去,仲衰過睇spy family
可以棄劇
原來連 sauron 都溝唔到女
重因為咁樣先入魔 (mordor)

lord of the rings 原來係成班現充夾埋 bully 毒撚 sauron 嘅故事
im team sauron now
哈比人唱歌係tolkien入面一定要有嘅野黎
講真電影版唱得太少,睇書真係行兩步路就唱一首
睇完一季大部分都同之前leak講嘅一樣

好睇同唔好睇我會揀好睇個邊,套野衰在細節位好多冇explain到,要自己作理由串埋d scene

雖然個個都話唔合原著,但係佢地有好多idea係黎自作者幾個版本嘅手稿入面,例如沖動撚凱蘭崔爾我就幾buy,同埋今集索倫自稱想補救中土就係黎自作者某一封信入面嘅描述
咁當然啦,想知原著緊係自己睇書最好。如果有人因為套劇而走去買書睇我會話套劇已經成功左

我會期待下一季,始終你比得咁多錢佢之後請多幾個人執下細節位完全唔係問題,始終prime video係新studio有進步空間
想睇番原著買晒呢幾本岩唔岩? 胡林的兒女好似唔見有
睇英文啦清 silmarillion 用中文會睇死人 而且好多句子都描寫唔到中土大陸有幾靚
個人推介 silmarillion -->3 great tales
D 英文會唔會好深睇唔明?
3 great tales 洗唔洗睇埋佢?
今集啲資訊都幾多

估錯咗巨人係索倫 咁巨人係甘道夫 點解從天而降又冇晒記憶
捉佢嗰三條友又乜水 連名都冇就死咗
點解索倫無端端同女主打緊就閃左 佢唔係要攞戒指咩
嗰三隻戒指有咩分邊
The king 無端端捉住船長個女睇咩嘢
船長個仔最後乜嘢交代都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞