魔戒 力量之戒

617 回覆
21 Like 40 Dislike
而家2套劇都播緊,權遊d劇情唔係吸引d咩
nobody goes off trail and nobody walks alone
nobody goes off trail and nobody walks alone

下一句對白就係
we're going to be left behind!

harfoot 真係好鬼殘忍
同村相識幾廿年 見人扭親隻腳就掉低佢全家自生自滅
冇人諗過互相幫助
THE SEA is always right
the sea is always right

好明顯導演覺得慢鏡 = 型
騎馬又慢鏡
black elf 射箭又慢鏡

重有 galadriel 好鍾意無意義轉劍懶型
打 snow troll 如是
連威脅殺 elendil 之前把 dagger 都要轉兩嘢
索倫應該仲未出現? 半獸人個個應該只係馬仔?
今集女皇發夢numenor比海嘯沖爆
好想問佢係咪仲the sea always right
https://youtu.be/NLhypaRifcE

睇返呢段
ROP到底做緊乜野
套劇都仲未有三戒
Galadriel同Elrond仲未練滿封頂
哈比人入面D戒靈勁好多 起馬勁過魔戒個時
點解劇本可以寫得咁垃圾,隻黑鬼精靈無端端俾人放走只為傳話,究竟係乜鳩on9劇情黎?d半獸人又唔係唔識講人話,根本無必要搵隻精靈黎傳話,成段劇情都唔合理嘅。半集係度鳩講但都根本無解過點解Numenor要同精靈絕交,只係話內亂但同精靈有乜關係呢又完全無提。
傳話已經夠 on9
更 on9 係傳話個內容
"唔想死就即刻投降!" (我屌呀! )

搞場大龍鳳又慢動作
殺晒D white elf 專登唔殺 black elf (racist orc )
重還返晒D盔甲武器弓箭比佢上路
就係為咗傳D咁嘅話
弱鳩柒智
https://youtu.be/2SUKWapzNLI

amazon 忍唔住鏟晒d 1 星負評

唔明呢句有咩好屌 numenor島國好尊敬ulmo同uinen,海兵有句咁嘅野唔出奇,而且最後陸沉個時就係佢地做錯事,個海真係冇錯
今集秘銀個故仔太夾硬,反而覺得係celebrimbor或者gilgalad作出黎水愛隆
https://youtu.be/4lVOagQS054?t=47

bitch 得濟真係好撚難頂
https://www.youtube.com/watch?v=MFR8lVQzyOA

比親close up 都8成bitch face
班writer個腦到底諗緊咩撚嘢
諗起 kristen stewart 表情 meme

galadriel 無時無刻都係 bitch face
就算今集求 halbrand 個陣都係 karen 樣
個演員saint maud 都正常表情
屌喇星呢邊淨係得bitch mode
應該係導演要求
可能想經過成個 rings of power 故事表現 galadriel 性格轉變

但未轉變之前已經閪到趕走晒D客
今集劇情都推得幾快

點解國師個徒弟炸咗首船 但係海軍大佬個仔要幫佢隱瞞
原來個father唔怕陽光 係其他種族嘅人呢

Btw都林幾夠雷 次次精靈有時都會幫拖
真係好撚失望,唔講劇情啦,我淨係想睇下Numenor出兵會有幾大嘅場面比D震撼感都好呀

結果呢?

世界一流嘅海軍得三條閪船,唔知後面班漁船係唔係軍隊嘅一部分呢?

條船得兩層一層甲板+一層船艙

全軍目測得50-100人,仲要係咁撚細條船
攻城武器,無
弓兵,無
騎兵,唔知D馬喺邊度
要咩無咩全軍好似得一個總司令,一個將軍,都唔知何來嘅自信。

又話洗左幾多幾多百萬俾埋D咁嘅場景

上一集先至話大家決定左要團結一致打低索倫,大家又好踴躍參軍,結果出到黎得嗰幾丁友,真係笑大人個口咁就話要對抗黑暗勢力?會唔會太過敷衍?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞