召集所有精神病情緒病患者(9)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我又覺得自己好返

咁食住藥正常係會有好返0既feel

斷左兩日好似
兩日無食藥無食安眠藥都無事
雖然我覺得新開個安眠藥好廢

唔好斷血清
LM
睇完普通科轉介左去精神科(仲等緊)
普通科個醫生話我係 urgent case
好驚會被強制住院
所以諗諗下都係不去睇醫生了
等自己慢慢好唔知有冇可能
訓訓下好想嘔
個人肥咗起碼3kg
明明無變藥, 呢排訓覺質素好差, 一晚醒幾次, 返工不停釣魚😴😴😴
LM
睇完普通科轉介左去精神科(仲等緊)
普通科個醫生話我係 urgent case
好驚會被強制住院
所以諗諗下都係不去睇醫生了
等自己慢慢好唔知有冇可能

你唔係有即時危險(即係會即刻去死)都唔會要你強制 放心 唔好俾真係要強制嗰陣先去睇 趁快睇趁易好 信我 唔好好似我咁淨係識拖 結果而家仆哂街
跪求各位既意見 我真係唔知點兜
我屋企既老人家發現左我既𠝹手痕 佢問我點解會整到 我就同佢講話遲d解俾你聽 (因為我淨係會喺同一個位落手 所以佢唔覺得係我自己整既)
老人家一直都唔知我有病 一路都諗住唔使佢擔心同冇乜必要講 但而家我可以點兜呀 條痕係留成世嗰d疤黎 仲要係喺戴錶嗰d位 點算好
嘩 我頭先去問睇醫生約左時間嘅話可唔可以改時間
佢話如果呢次唔黎嘅話就9月先有位
番工好辛苦
又比上司善意問候
扮哂對我好 明明係你地唔想因爲我而孭鑊之嘛
扮咩好人 直接出warning抄鳩我仲好
我哥有思覺失調
我唔係HK
我屋企人話佢入左院幾日後就好返好多 但又好似無食藥

唔好成日自己停啦

上網睇過話自己成日停又覆發得多會越黎越難痊癒

公立?full 成咁?
明明無變藥, 呢排訓覺質素好差, 一晚醒幾次, 返工不停釣魚😴😴😴

我係咁發夢 琴晚發夢自己結婚

我呢兩年不停發同一樣既夢, 就係去街既廁所會好怕隻腳掂到個屎塔, CP 話因為我成日驚肚痛反映返係夢入面

兩日梗係無事, 血清至少三日後先黎料, 唔好以為唔食會無事, 跟本無可能, 唔係我地食幾年既唔會仲食緊
跪求各位既意見 我真係唔知點兜
我屋企既老人家發現左我既𠝹手痕 佢問我點解會整到 我就同佢講話遲d解俾你聽 (因為我淨係會喺同一個位落手 所以佢唔覺得係我自己整既)
老人家一直都唔知我有病 一路都諗住唔使佢擔心同冇乜必要講 但而家我可以點兜呀 條痕係留成世嗰d疤黎 仲要係喺戴錶嗰d位 點算好

帶手錶可以遮到條疤?
可唔可以話返工比力整到

我係咁發夢 琴晚發夢自己結婚

我呢兩年不停發同一樣既夢, 就係去街既廁所會好怕隻腳掂到個屎塔, CP 話因為我成日驚肚痛反映返係夢入面

我食藥之後不停發夢
成日夢到屋企人嘈交

公立?full 成咁?

都唔算公立
一陣去睇醫生
呢排不停出入診所同醫院

公立?full 成咁?

都唔算公立

係香港真係好慘
有病睇個醫生都有排等

公立?full 成咁?

都唔算公立

係香港真係好慘
有病睇個醫生都有排等

可以唔使等, 但下下過千
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞