召集所有精神病情緒病患者(9)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
諗住去旅行前配定隻IBS 0既藥, 點知藥房話呢隻唔多人買難0的搵, 明明聽聞都多人食, 有無是巴絲知邊間藥房有, 去返專科到配係得但收好貴, DUSPATALIN 200MG

我去親間間都有得賣喎

咁即係我樓下廢啦, 係咪原盒賣?我一陣出屯門市再搵

一定要最少買一盒,冇得散裝賣

希望一陣買到, 唔想去專科到配
有冇人有社交焦慮,見到陌生人就集中唔到,眼神好迴避?

而家因為驚恐症食緊risperidal,但瞓完教朝早會好驚,要抖一陣先可以出街。係街一陣之後要返室內充電,一抖抖好耐。

洗唔洗食多隻ssri,控制着個怕人情況,定係睇心理醫生先幫到手,有冇人試過睇完減少好多焦慮?

我有 不過冇食藥只係睇緊counselling (個counselor 係CP)
我諗我冇巴打咁嚴重 但係CP係幫到我搵到自己因咩事搞到自己有焦慮
我就係因為屋企既事搞到好多時對住陌生人都好焦慮
依家就嘗試緊去迫自己做D平時唔敢做既野 例如好簡單咁去某D鋪頭行吓 等自己習慣吓
藥既野我就唔清楚 而搵CP雖然成效仲未好顯住(都只係睇左2,3 個月) 但起碼知道自己有D咩地方可以去努力 同埋有個人同你傾
共勉之

我都有睇counseller,本身未食risperidal,佢比到我勇氣去周圍接觸下,識下人,但食咗隻藥好似變咗另一個人,見到人就怕,我而家好希望快d停藥(雖然會失眠)

想食藥做咩唔睇醫生?我有無理解錯?
今晚去睇壞蛋獎門人, 睇完唔知會唔會開心D
屋企太熱走左去圖書館歎冷氣

可以,一定可以

無冷氣?

糖絲係咪好鐘意睇卡通片
仲差兩集就睇完小埋
我都好想買隻小埋公仔
我覺得自己開始有啲自殺意圖,如果想睇醫生,可以搵邊啲醫生傾?

糖絲係咪好鐘意睇卡通片
仲差兩集就睇完小埋
我都好想買隻小埋公仔

鐘意卡通多過英雄人物0既電影, 自己又鐘意玩玩具, 平時都會睇韓劇
我覺得自己開始有啲自殺意圖,如果想睇醫生,可以搵邊啲醫生傾?

你讀書定返緊工?

無冷氣?

有,但男朋友屋企啲電費好貴
開一晚就無左5蚊

你讀書定返緊工?

畢左業

你讀書定返緊工?

畢左業

咁要比錢, 可以見下心理學家先, 如果去睇醫生, 好大機會要即刻食藥

你讀書定返緊工?

畢左業

咁要比錢, 可以見下心理學家先, 如果去睇醫生, 好大機會要即刻食藥

如果睇心理醫生個價係點計,即刻食藥又會有咩唔好處?

你讀書定返緊工?

畢左業

如果睇心理醫生個價係點計,即刻食藥又會有咩唔好處?

如果睇心理醫生可以控制到你個病唔使食藥點都好過食藥0既, 但得唔得呢個要見左CP先知, 食藥除左人人副作用唔同之外, 唔係一時三刻可以甩藥

做呢淨係彈彈下, 搵左新工未

可以,一定可以

可以,一定可以

糖絲係咪好鐘意睇卡通片
仲差兩集就睇完小埋
我都好想買隻小埋公仔

鐘意卡通多過英雄人物0既電影, 自己又鐘意玩玩具, 平時都會睇韓劇

有咩玩具玩?

腸胃炎都照食

腸胃炎都照食

望到都覺肚餓 不過腸胃炎都仲食就...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞