召集所有精神病情緒病患者(9)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
轉左新藥兩個星期
覺得自己真係好返好多

咁就唔好亂咁斷啦
各位有冇食梗/食過xanax
琴晚食完依隻藥好想嘔胃酸

食緊
我無咩野喎
除左攰d

我食到差啲嘔胃酸出黎
同埋小便好難痾

你講起小便難去, 我有一排都覺得有0的唔順, 但又只係少少, 見後尾無咩就無理, 不過我唔係食呢隻藥, 但都係轉左藥個時係咁
轉左新藥兩個星期
覺得自己真係好返好多

有感覺好到就好啦, 好快淨係食血清就得呢可能

食緊
我無咩野喎
除左攰d

我食到差啲嘔胃酸出黎
同埋小便好難痾

你講起小便難去, 我有一排都覺得有0的唔順, 但又只係少少, 見後尾無咩就無理, 不過我唔係食呢隻藥, 但都係轉左藥個時係咁

有啲藥會
notriptyline我食左眼干
講起上黎我係日本咩副作用病徵都冇
返到黎爆哂出黎

食緊
我無咩野喎
除左攰d

我食到差啲嘔胃酸出黎
同埋小便好難痾

有啲藥會
notriptyline我食左眼
講起上黎我係日本咩副作用病徵都冇
返到黎爆哂出黎
轉左新藥兩個星期
覺得自己真係好返好多

唉我覺得食左個幾月藥雖然少左情緒低落
但仲好易焦慮 個腦控制唔到不停諗

有啲藥副作用係到間中不安
轉左新藥兩個星期
覺得自己真係好返好多

唉我覺得食左個幾月藥雖然少左情緒低落
但仲好易焦慮 個腦控制唔到不停諗

要慢慢逐樣逐樣搞 冇得急 聽話食藥就好 加油

唉,救命,唔知關唔關停左腦血清素事,呢排差不多晚晚都發惡夢,個腦勁攰,仲要係次次d夢內容都勁騎呢,岩岩又俾個惡夢嚇醒左,個頭超痛,救命
日日淨係訓

我早半年都係咁
嗰排真係生不如死

點走出困境

睇咗醫生開咗藥
迫自己每日都要出一次街
好彩有朋友支持
發覺唔係男朋友身邊訓教
無論有無食安眠藥都訓得唔好
唉,救命,唔知關唔關停左腦血清素事,呢排差不多晚晚都發惡夢,個腦勁攰,仲要係次次d夢內容都勁騎呢,岩岩又俾個惡夢嚇醒左,個頭超痛,救命

血清素不能突然停食,會有好嚴重嘅身心不適,只能慢慢減。你可能要再食返藥。So sorry。

血清素不能突然停食,會有好嚴重嘅身心不適,只能慢慢減。你可能要再食返藥。So sorry。

我就係突然停食又無事的例子

唔會個個好似你咁好彩囉。

唔會個個好似你咁好彩囉。

你信精神科醫生亂噏啫

我減藥都試過好辛苦, 正常大部份人都唔可以突然斷, 無事真係例外既case
日日淨係訓

我早半年都係咁
嗰排真係生不如死

點走出困境

睇咗醫生開咗藥
迫自己每日都要出一次街
好彩有朋友支持

有朋友支持已經好好, 加油
發覺唔係男朋友身邊訓教
無論有無食安眠藥都訓得唔好

買個攬枕當係男友攬住訓
思覺失調 新手留名

而家返緊學定返工,定係休養緊?

休養緊 咩都做唔到
思覺失調 新手留名

而家返緊學定返工,定係休養緊?

休養緊 咩都做唔到

食緊邊隻藥?我食緊risperidal,食完瞓覺之後,一起身個人好不安,要等到四五點先至有動力做嘢,例如出街

Olanzapine 係咩動力都無哂咁濟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞