召集所有精神病情緒病患者(9)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
如果再係咁 我會去睇下醫生

唔好拖 越早睇可以好返哂既機會就越大
大家呢排點
加左半粒藥之後訓唔到
如果只係食左三日半粒血清停左佢係咪唔大問題

有冇人答我

咩叫停左佢 完全唔食?血清唔可以笠亂停架喎
大家呢排點

好忙好攰

因為返工?
睇左第一次醫生
自己9up左好多野 最後佢問番我想點幫我
其實我都唔知想點 根本生存係香港多一日都係受罪 但又覺得自殺有違道德倫理
而家佢開左d藥比我 感覺睇完好似搵d野吊住條命咁
個問題都係未解決 人到底為咩而生存
加左半粒藥之後訓唔到
如果只係食左三日半粒血清停左佢係咪唔大問題

有冇人答我

三日應該唔會有戎斷證狀 掛, 因為本身都未有料到, 但點解要斷
大家呢排點

無咩點, 係唔知點解唔係好去到大
大家呢排點

無所事事 所以冇咩野
D 藥又搞到我三日無去大

三日真係多
飲下咖啡奶茶都可能有用

我日日痾幾次,有時水狀 有時pat泥咁,都唔係正常形態架啦

你又係IBS?你有無食腸胃科既藥?

唔係啊,我思覺失調,痾還痾,痛好少既
係好多氣同形態唔靚覺得唔正常

三日真係多
飲下咖啡奶茶都可能有用

ibs係生理定心理病黎 定混合

心理影響生理, 再生理影響返心理, 睇過幾個醫生都咁講, 會不停loop, 大部份時間係情緒發作先, 但我都試過有次真係腸胃炎, 有發燒, 但食曬藥之後變返不停痾, 即係IBS 比生理影響返, 都幾恐怖不停惡性循環, 所以太嚴重好似我咁, 要食精神科藥令肚痛唔發作, 咁就可以穩定返

有雞先定有蛋先 定律
咁其實都有焦慮徵狀係入面
大家呢排點

無所事事 所以冇咩野

same 得閒到
照完超聲波冇事
尋日胃鏡靜係話十二指腸有個2mm 既clean erosion
31號先返去覆診睇結果
再同精神科傾下點搞

三日真係多
飲下咖啡奶茶都可能有用

ibs係生理定心理病黎 定混合

心理影響生理, 再生理影響返心理, 睇過幾個醫生都咁講, 會不停loop, 大部份時間係情緒發作先, 但我都試過有次真係腸胃炎, 有發燒, 但食曬藥之後變返不停痾, 即係IBS 比生理影響返, 都幾恐怖不停惡性循環, 所以太嚴重好似我咁, 要食精神科藥令肚痛唔發作, 咁就可以穩定返

有雞先定有蛋先 定律
咁其實都有焦慮徵狀係入面

所以上次睇腸胃科佢話最終都係醫個腦先, 即係精神方面, 所以佢叫我之後配藥得, 睇返精神科就OK
照完超聲波冇事
尋日胃鏡靜係話十二指腸有個2mm 既clean erosion
31號先返去覆診睇結果
再同精神科傾下點搞

有時可能寧願係腸胃有事, 食一個療程藥好得返就好, 精神科藥都唔知食幾耐
大家呢排點

無咩點, 係唔知點解唔係好去到大

我都係 但我唔知關唔關d藥事
大家呢排點

好忙好攰

因為返工?

有冇諗過quit 既然咁辛苦
醫生話我中度抑鬱
其實點分輕中嚴重

你睇左醫生啦?我睇左咁耐醫生都無講我係咩程度, 其實好難界定, 佢都係將你講0既野黎分, 你唔講佢吹你唔漲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞