召集所有精神病情緒病患者(9)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
我係咪有咩胃病腸病
個肚好脹,一直作嘔

轉左藥可能係咁, 都要0的時間0既

成肚胃氣好辛苦
其實我係咪真係有抑鬱真係要食藥呢

未睇過醫生/ CP 嗰啲?

睇左第一次醫生 三個禮拜藥
下個禮拜二覆診

佢話你咩事?

我見佢都好似唔肯定咁

咁佢又開藥比你既

唔知

我食左個幾月有好轉, 醫生先確診, 所以無所謂啦
我係咪有咩胃病腸病
個肚好脹,一直作嘔

成肚胃氣好辛苦

定可能你真係胃唔舒服?
睇緊干物妹小埋, 成日比人話我似佢, 個性格, 睇得好療癒

佢好得意

第一季每集loop左過百次的確係療癒,不過睇到厭左等10月第二季

愛情既話真係等時間..

好辛苦,都唔知自己焦慮抑鬱啲乜
整到自己身體又唔舒服又鼻塞個腦壞q哂咁

第一季每集loop左過百次的確係療癒,不過睇到厭左等10月第二季

下竟然有第二季, 我鐘意到買左隻黏土人

我都想過佢既生活

原來咁多人有睇, 我身邊無人識佢
我係咪有咩胃病腸病
個肚好脹,一直作嘔

成肚胃氣好辛苦

定可能你真係胃唔舒服?

我都唔知
我懷疑真係我個胃唔舒服

我係咪有咩胃病腸病
個肚好脹,一直作嘔

成肚胃氣好辛苦

定可能你真係胃唔舒服?

我都唔知
我懷疑真係我個胃唔舒服

過幾日都仲係咁 d藥又食左兩個禮拜既 就去睇下醫生啦
想定期搞分享會,有無人有興趣?
https://lihkg.com/thread/303090?ref=ios

2.
16/7(日)
時間:1430-1630
講者:1
對象人數:12
簡介:
講者於15歲被確診躁鬱症,經歷了7個傷春悲秋。由初時既慶幸又徬徨,到中期千方百計想擺脫疾病與藥物,最後贏取了醫生的信任而停藥。
由患者的內心世界、徘徊於希望與失望的康復之路,以及與公立精神科醫生的抗戰,希望一一與各位分享。
希望可以令各位更了解情緒病患的感受以及明白到情緒病可以只是人生中的一位過客,並非終點。

好似幾吸引

今日個個放負

勁辛苦囉
超級無食慾
依家直頭聞到野食味都想嘔
但明明都餓餓地

我期待緊聽日放假, 不過約左飯局, 次次呢d 日子都發作, 今次又要挑戰一下

糖絲其實都幾正面

因為我加左藥, 暫時穩定左, 上黎之前灰到仆街, 連登都唔上

過左去啦 而家得咪得囉

我次次穩定個時都好識諗, CP 講既野全部做到咁架, 但突然一發作又打回原形, 試過好多次 CP 都無我辦法, whatsapp 佢佢就會問, 你今次又做咩無啦啦發作呀, 我次次都答, 唔知呀, 我又IBS 發作驚肚痛

你個CP收幾多錢?
飲完一杯咖啡唔係好夠
下次開感情台,我搵唔到
下次開感情台,我搵唔到

呢到咪感情台
我係咪有咩胃病腸病
個肚好脹,一直作嘔

成肚胃氣好辛苦

定可能你真係胃唔舒服?

我都唔知
我懷疑真係我個胃唔舒服

覺得自己好似腸胃炎咁
我係咪有咩胃病腸病
個肚好脹,一直作嘔

成肚胃氣好辛苦

定可能你真係胃唔舒服?

我都唔知
我懷疑真係我個胃唔舒服

覺得自己好似腸胃炎咁

有冇人又屙又嘔

成肚胃氣好辛苦

定可能你真係胃唔舒服?

我都唔知
我懷疑真係我個胃唔舒服

覺得自己好似腸胃炎咁

有冇人又屙又嘔

作嘔想屙
但嘔唔出又屙唔出
上次腸胃炎都係咁

琴晚粒血清無食到
因為個肚太唔舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞