召集所有精神病情緒病患者(9)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
腸胃唔舒服都關事
我之前咪話我腸胃炎
但其實食晒啲腸胃炎都係咁
有好返小小,但都會胃痛肚脹
星期二覆診要唔要同醫生講下

有啲人好似我咁會係腸胃唔舒服
精神問題可以有好多種expression 每個人唔同
有人訓唔到
有人甩頭髮etc

對我黎講最大反應係嗜睡, 因為我本身己經係要訓10個鐘先有精神, 而家變左訓10個鐘都係覺我無咩訓覺咁

我都係有少少似
依家訓10個鐘食完晏又開始攰

食完飯我係0的客面前都想釣魚
食咗安眠藥有d high,唔想瞓住

係呀,我都覺呀,終於明d人點解要high野

係呀,我都覺呀,終於明d人點解要high野

感覺良好
好眼瞓,已經第二個星期瞓唔到🤡
我都整粒安眠藥先

原來真係會,唔怪得我食完會不停碌黎碌去
好似玩過山車咁high
單機自己講一下。思覺失調係無得醫。係跟一世,佢跟左我七年。開頭跟本咩都驚,咩都唔想做,每個人都有陰謀害我。唔想出街。覺得所有人都係想睇住我死.....

七年了,中途有減藥。因為實在太影響返工。就算減左藥,一樣係眼瞓眼光光。完全做唔到野。

醫生比左兩隻藥我,一隻勁眼訓,一隻勁鼻塞, 安昵藥就再加。頭果幾年準時食,病情反覆。開始有胃痛,長期鼻塞。工作時集中唔到,老闆問野,完全答唔到。返工時間瞓著。

過左4-5年。醫生話好返,可以停藥。之後又生活左1年,再復發,但比上次嚴重,加藥....食到而家。我淨係記得個胃同個腎愈來越差。而所出現嘅幻覺就愈來愈真實。

我知佢呢排又黎搵我,所以兩個星期瞓唔到。 思覺失調已經成為我老友,我諗我都應該習中招待下佢
頭先學車前冇選擇食藥
諗到如果我食咗藥走去揸車會好難集中精神就冇食到
好彩既係今日既學車狀態比上次好咗
好想快D 放假
單機自己講一下。思覺失調係無得醫。係跟一世,佢跟左我七年。開頭跟本咩都驚,咩都唔想做,每個人都有陰謀害我。唔想出街。覺得所有人都係想睇住我死.....

七年了,中途有減藥。因為實在太影響返工。就算減左藥,一樣係眼瞓眼光光。完全做唔到野。

醫生比左兩隻藥我,一隻勁眼訓,一隻勁鼻塞, 安昵藥就再加。頭果幾年準時食,病情反覆。開始有胃痛,長期鼻塞。工作時集中唔到,老闆問野,完全答唔到。返工時間瞓著。

過左4-5年。醫生話好返,可以停藥。之後又生活左1年,再復發,但比上次嚴重,加藥....食到而家。我淨係記得個胃同個腎愈來越差。而所出現嘅幻覺就愈來愈真實。

我知佢呢排又黎搵我,所以兩個星期瞓唔到。 思覺失調已經成為我老友,我諗我都應該習中招待下佢

咁你返症幾多年工呀?
好攰
抽血加超聲波胃鏡
check下好
又去睇醫生
一個月一次

我今次隔好耐先覆診
抽血加超聲波胃鏡
check下好

超星波胃鏡都好, 唔使咁辛苦
抽血加超聲波胃鏡
check下好

有無驗過有無幽門xx 菌, 驗血可以知初步有無抗體, 如果無抗體即係無事, 有的話都有機會已經自己好返, 未好先進一步check

係突然復發定有野觸發到先復發?

係突然復發

咁你返症幾多年工呀?

一路都有返工,手停口停
又去睇醫生
一個月一次

我今次隔好耐先覆診

幾耐

兩個半月
抽血加超聲波胃鏡
check下好

有無驗過有無幽門xx 菌, 驗血可以知初步有無抗體, 如果無抗體即係無事, 有的話都有機會已經自己好返, 未好先進一步check

好耐之前有frd用口奶左女人 個度就有左呢個菌
聽親呢個名都諗起佢

關咩事呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞