召集所有精神病情緒病患者(9)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
聽日放榜
買繩lu

Good Luck
今晚去睇壞蛋獎門人, 睇完唔知會唔會開心D

糖絲係咪好鐘意睇卡通片
仲差兩集就睇完小埋
我都好想買隻小埋公仔

鐘意卡通多過英雄人物0既電影, 自己又鐘意玩玩具, 平時都會睇韓劇

今集壞蛋獎門人我睇到訓著左

悶到訓著?

係 我覺得黃色隻野太少出場唔好睇

真係中間有0的悶, 差0的訓著

就係睇咗醫生食咗藥,但係食咗藥會好down好焦慮,我今日先發現食藥加做運動係最有效既方法,好過淨係食咗藥留係屋企亂諗野。

其實病情已經好穩定,係差在有冇做運動等自己正面啲,有啲寄託唔會亂諗嘢,做運動可以舒緩情緒呢個係真既

有無同醫生講返食藥情況?無再覆診?
你覺得焦慮多左即係隻藥唔岩你,你可以試下第二隻
我無野做嗰時每日都跑步,如果唔係我會成日攤喺床度唔願出房,一日就咁過去就覺得自己好失敗😔

無咁快見到佢,其實病情好穩定無晒症狀,應該keep住食多陣。本身我有做開運動,但最近無做,即刻連瞓教都會焦慮。睇來我要定期做下運動,再加下適當社交,先至有d寄託,唔再困係屋企乜野都唔做,係度鑽牛角尖

我都試過一日係屋企度頹廢,無晒動力,我能夠理解到你既感受;一定要搵d野比自己做,唔好成日諗負面嘢,咁樣先至正面d

你自己都知點樣做對自己最好
一齊加油
我都試過一日係屋企度頹廢,無晒動力,我能夠理解到你既感受;一定要搵d野比自己做,唔好成日諗負面嘢,咁樣先至正面d

近來開始打拳, 有得發洩又有運動, 真係幾好feel

但食左藥個人成日好攰, 恨不得由朝訓到晚😴😴😴
聽日放榜
買繩lu

good luck
聽日放榜
買繩lu

good luck

good luck
有無人有食開安眠藥覺得有幻覺?好想戒左佢
屌仆街喇今次
學校寄信話走堂太多試都唔考
之後屋企人收到係咁問咩事
又叫我去搵counselor乜乜乜
我死撐話無嘢
點知阿婆一句撻落嚟話 「你有你唔知啫」
屌佢地老母個撚個都知喇即係

好想搵窿捐
想以後唔再見佢地
我無事
真係無事嘛屌
係咪?
答係啦
屌仆街喇今次
學校寄信話走堂太多試都唔考
之後屋企人收到係咁問咩事
又叫我去搵counselor乜乜乜
我死撐話無嘢
點知阿婆一句撻落嚟話 「你有你唔知啫」
屌佢地老母個撚個都知喇即係

好想搵窿捐
想以後唔再見佢地
我無事
真係無事嘛屌
係咪?
答係啦

因咩事咁抗拒俾屋企人知道?
定係你講過但我之前追漏左post 係咁既就真係對唔住
打過去問屯門醫院精神科
16歲要排到去19年5月
係香港做人好慘 積積埋埋有病都冇醫生睇
頂唔順了
一諗到同工作有關同上司有關既所有野都會流眼淚
我想死左佢 點解冇勇氣去死
其實呢
抑鬱係少左血清素 壓制唔到負面情況
咁心理學家啲認知乜乜又點醫抑鬱
其實呢

等你好番穩定左個腦分泌,之後唔好再亂諗野搞番亂復發囉
打過去問屯門醫院精神科

唔記得你而家係食緊藥?睇緊私家?
其實呢

奇怪 如果多血清素會點 個人變到high得濟
轉左隻tianeptine 都冇乜用
下個星期睇腸胃科
打過去問屯門醫院精神科

唔記得你而家係食緊藥?睇緊私家?

係呀
其實呢

咁心理學家呢
其實呢

咁心理學家呢

就係教你點穩定你思想, 發作時可以點應付, 如果食藥期間你穩定左, 佢再注入正面既思想比你, 可以幫助你快D 好
其實呢

咁心理學家呢

就係教你點穩定你思想, 發作時可以點應付, 如果食藥期間你穩定左, 佢再注入正面既思想比你, 可以幫助你快D 好

不過CP 比醫生仲難搵, 要人夾人, CP 同你溝通仲多, 醫生開岩藥就得, 所以CP 呢D 唔可以急, 要慢慢試
頂唔順了
一諗到同工作有關同上司有關既所有野都會流眼淚
我想死左佢 點解冇勇氣去死

我都係比個老細搞到有病

我都係對上既上司有一半原因令我爆發
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞