召集所有精神病情緒病患者(9)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike

其實你試下照去排一次, 佢會做評估, 個時先知你實際幾時可以睇, 個part 唔使收錢, 不過你要問你醫生拎轉介信, 個到要收錢, 我上次都係咁, 不過無預約要上晝去, 就實有位, 佢Full 左又要第日先做得, 你同護士講返你case, 你話無錢, 之後無藥食會痴線, 睇佢會唔會排你早d, 因為你未有經濟能力

我有轉介信呀

咁唔好理, 照排, 最好狀態差個時排, 等佢覺得你好急需, 記得強調你無錢, 同佢講之後無藥食

但我淨係冇錢食集中力

你唔使咁坦白, 你話你無錢再睇私家, 唔好講你夠D 唔夠D, 你直情講已經無錢

呃人

其實集中力藥點貴法?

1粒30蚊

見完個心理輔導員
真係得個吹字
比啲方法我跟住去做黎試下咁
可能我重隱藏緊自己佢咩都未做到
係醫院自己一個 瘋狂喊緊 好想大叫

咩事係醫院?

個腎有血管塞住左

咁撚大獲

得3個鐘探 日日係到喊

睇抑鬱啲錢夠
但如果要食集中力啲藥就一次都唔夠比

其實你試下照去排一次, 佢會做評估, 個時先知你實際幾時可以睇, 個part 唔使收錢, 不過你要問你醫生拎轉介信, 個到要收錢, 我上次都係咁, 不過無預約要上晝去, 就實有位, 佢Full 左又要第日先做得, 你同護士講返你case, 你話無錢, 之後無藥食會痴線, 睇佢會唔會排你早d, 因為你未有經濟能力

我有轉介信呀

咁唔好理, 照排, 最好狀態差個時排, 等佢覺得你好急需, 記得強調你無錢, 同佢講之後無藥食

但我淨係冇錢食集中力

你唔使咁坦白, 你話你無錢再睇私家, 唔好講你夠D 唔夠D, 你直情講已經無錢

呃人

咁唔可以話呃人, 咁長遠你係無經濟能力, 一路落去你遲早都唔夠錢啦

咩事係醫院?

個腎有血管塞住左

咁撚大獲

得3個鐘探 日日係到喊

咁幾耐先搞得掂出到院

見完個心理輔導員
真係得個吹字

係架, 見呢d 要幾次, 佢要引導到你講你心入面既野先可以搵辦法解決

我有轉介信呀

但我淨係冇錢食集中力

呃人

其實集中力藥點貴法?

1粒30蚊

真係咁撚貴, 咁你真係唔夠錢囉坦白講, 搞到而家唔穩定

見完個心理輔導員
真係得個吹字

係架, 見呢d 要幾次, 佢要引導到你講你心入面既野先可以搵辦法解決

但專注力不足可以靠方法去FIX咩
我以為淨係靠藥

見完個心理輔導員
真係得個吹字

我以為淨係靠藥

咁我唔係專業又唔知, 不過正常都唔想淨係靠藥物, 都係個句, 有能力負擔到睇多樣野無壞, 負擔唔到我都係揀食藥先, 係暫時控制得最好既方法, 對我黎講

我有轉介信呀

但我淨係冇錢食集中力

呃人

其實集中力藥點貴法?

1粒30蚊

你計完一粒幾錢, 我走去禁計數機原來我而家一日都食緊50蚊藥

但我淨係冇錢食集中力

呃人

其實集中力藥點貴法?

1粒30蚊

你計完一粒幾錢, 我走去禁計數機原來我而家一日都食緊50蚊藥

憂鬱食escitalopram 10mg開三個禮拜一日一粒
總共110藥錢
唉,現實真係好殘酷
望住表妹放榜之後揀左個普普通通有興趣嘅科讀
原因一黎分數低
二黎,因為個科讀完都可以有野做
根本就唔係自己鐘意嘅野
屌仆街喇今次
學校寄信話走堂太多試都唔考
之後屋企人收到係咁問咩事
又叫我去搵counselor乜乜乜
我死撐話無嘢
點知阿婆一句撻落嚟話 「你有你唔知啫」
屌佢地老母個撚個都知喇即係

好想搵窿捐
想以後唔再見佢地
我無事
真係無事嘛屌
係咪?
答係啦

因咩事咁抗拒俾屋企人知道?
定係你講過但我之前追漏左post 係咁既就真係對唔住

無講過呀
只係唔想人知
唔想佢地又煩多樣嘢
況且都未睇過醫生 未知有定無
我自己㩒得住根本無人睇得出
佢地唔講我就無問題

咩事係醫院?

個腎有血管塞住左

咁撚大獲

得3個鐘探 日日係到喊

咁幾耐先搞得掂出到院

叫我食半年藥先 想趕我岀院 等佢趕

但我淨係冇錢食集中力

呃人

其實集中力藥點貴法?

1粒30蚊

醫生診所賣得貴姐,你自己去藥房或者萬寧配一定平好多

見完個心理輔導員
真係得個吹字

我以為淨係靠藥

心理輔導員唔係cp?
傾左幾耐到

但我淨係冇錢食集中力

呃人

其實集中力藥點貴法?

1粒30蚊

藥房邊有精神科藥物

呃人

其實集中力藥點貴法?

1粒30蚊

藥房邊有精神科藥物

聽講有D 有, 但都係要醫生寫紙, 要睇開個醫生個個月肯寫紙配應該要認真尋找下, 我暫時未有勇氣咁做
屌今日又昏睡
發完個惡夢成身震晒

發完夢醒返個下又panic又勁sad

無野做情況真係差得好快
屌今日又昏睡
發完個惡夢成身震晒

灰暗巴, 抱抱
屌今日又昏睡
發完個惡夢成身震晒

無野做情況真係差得好快

未搵到野做可能都要參加下d 活動, 無目標會好差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞