召集所有精神病情緒病患者(9)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike

好賣, 得135mg, 一盒280, 雖然都買左, 因為診所廿粒都係300, 藥房以為會平好多

好貴先岩

不嬲Duspatalin retard 200mg 都要接近$300一盒,一盒30粒

你而家仲係要日日食?咪好重皮囉, 個藥房佬都以為我日日食, 仲話好快食完架啦, 食完叫我再搵佢買, 成個屯市得佢一間有

係,一個月食兩盒200mg,我加埋其他藥大概$2000一個月藥費,其實都唔係咩大數目

你係糊神科加腸胃科一齊睇?

係,仲有CP,同埋其他專科

我睇個腸胃科無叫我返去, 淨係話食曬成肚痛藥去問護士配就得, 好似唔想我曬錢再睇咁
所以其實我都無日日食呢隻藥, 係feel 到有時有d 肚痛先食佢1,2次
丸龜最正正既天婦羅

幾時同你食

灰暗巴請

請你去

請埋我
我前日去養和睇感冒都$600啦,其實$300一盒藥真係唔貴,你根本上都未食過真正嘅貴藥

我好似暫時未食過貴藥真係
望到張轉介信咁詳細
第一次覺得比人關心咁

我3月先到我

下年?

係呀, 2018
望到張轉介信咁詳細
第一次覺得比人關心咁

我3月先到我

下年?

係呀, 2018

等到死都未等到
我仲要食專注力藥但我比唔起
諗緊返唔返part time
留名

最近又俾果個屋企人針對 其他人冇人幫我 好辛苦
瘋狂翻工賺錢嚟麻痺自己 亦都希望可以快啲夠錢搬出去
望到張轉介信咁詳細
第一次覺得比人關心咁

我3月先到我

下年?

係呀, 2018

等到死都未等到

我而家有穩定工作, 屋企有開支, 我個個月清曬袋先夠睇專科, 係比得到但無錢淨無安全感, 所以先去排公立
望到張轉介信咁詳細
第一次覺得比人關心咁

我3月先到我

下年?

係呀, 2018

等到死都未等到

你排到幾時呀咁
啲藥由半粒加到一粒
跟住寫左轉介信比我睇醫院

今日睇左醫生?

腸胃炎都照食

望到都覺肚餓 不過腸胃炎都仲食就...

好正

一陣想食丸龜烏東, 定係元氣壽司好

元氣
丸龜最正正既天婦羅

我要元氣呀
罰你聽日食元氣
望到張轉介信咁詳細
第一次覺得比人關心咁

我3月先到我

下年?

係呀, 2018

等到死都未等到

你排到幾時呀咁

唔知喎 我頭先諗住打電話去問但原來5點半就放工
啲藥由半粒加到一粒
跟住寫左轉介信比我睇醫院

今日睇左醫生?

係呀
但我係兒童及青少年個邊
會唔會快啲
乜原來呢隻Duspatalin retard 200mg 係醫IBS ga咩?
我睇開公立醫院,醫生一早已經開呢隻俾我,但淨係講係胃藥,無話係醫ibs, 搞到我成日都無食添,係咪應該食返呢咁?

想食藥做咩唔睇醫生?我有無理解錯?

就係睇咗醫生食咗藥,但係食咗藥會好down好焦慮,我今日先發現食藥加做運動係最有效既方法,好過淨係食咗藥留係屋企亂諗野。

其實病情已經好穩定,係差在有冇做運動等自己正面啲,有啲寄託唔會亂諗嘢,做運動可以舒緩情緒呢個係真既

有無同醫生講返食藥情況?無再覆診?
你覺得焦慮多左即係隻藥唔岩你,你可以試下第二隻
我無野做嗰時每日都跑步,如果唔係我會成日攤喺床度唔願出房,一日就咁過去就覺得自己好失敗😔

Duspatalin retard 200mg
pantoloc 40mg
乜原來呢隻Duspatalin retard 200mg 係醫IBS ga咩?
我睇開公立醫院,醫生一早已經開呢隻俾我,但淨係講係胃藥,無話係醫ibs, 搞到我成日都無食添,係咪應該食返呢咁?

咁你你咪本身有ibs, 有就梗係食啦, 公立係咁, 有時未必同你講太清楚

Duspatalin retard 200mg
pantoloc 40mg

第一隻就真係胃藥
舊病復發,但真係唔想食藥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞