召集所有精神病情緒病患者(9)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
有無絲打抱抱

乖乖
食完藥瞓覺,第二朝起身個人好驚好不安好焦慮,呆呆滯滯,係咪隻藥既副作用?

我食緊risperidal 1mg,但我未到黃昏個人恢復之前都好驚,好怕出街,係咪要搵醫生傾下隻藥係咪唔適合我?

其實有咩感覺都同醫生講下囉 講下無壞, 唔好咁擔心

其實有時都係靠自己,食藥副作用一定有,有時捱一兩日會無事。我以前個friend成日叫我唔好再食,佢話我食完痴痴呆呆,不過我都係準時食,試下同醫生傾下。不過我唔會同醫生講,再加藥我真係頂唔順,靠自己控制,無話唔掂

其實堅持唔加藥唔得咩

一加藥真係做唔到野,早上會呆到11點。講野諗野轉數都慢半拍。
而家慣左食最小份量,其實同舊時加藥差不多。自己個腦轉下有時就醒返。不過呢期真係食多左安眠藥,可能工作緊張掛
呢排又開始間唔中肚痛, 睇黎都係要食下隻腸科開個隻藥, 食返一排先得
諗到要返香港要面對屋企人就好唔開心

會唔會見下我地先

係讀晒書返黎定放暑假返?

放暑假
其實都放左就快一個月

會唔會見下我地先

我怕嚇親你
聽日見counsellor 同埋覆診
感覺自己有救

我都聽日覆診
轉完藥好左好多
不過依家諗到返香港就
食完藥瞓覺,第二朝起身個人好驚好不安好焦慮,呆呆滯滯,係咪隻藥既副作用?

我食緊risperidal 1mg,但我未到黃昏個人恢復之前都好驚,好怕出街,係咪要搵醫生傾下隻藥係咪唔適合我?

其實有咩感覺都同醫生講下囉 講下無壞, 唔好咁擔心

其實有時都係靠自己,食藥副作用一定有,有時捱一兩日會無事。我以前個friend成日叫我唔好再食,佢話我食完痴痴呆呆,不過我都係準時食,試下同醫生傾下。不過我唔會同醫生講,再加藥我真係頂唔順,靠自己控制,無話唔掂

其實堅持唔加藥唔得咩

一加藥真係做唔到野,早上會呆到11點。講野諗野轉數都慢半拍。
而家慣左食最小份量,其實同舊時加藥差不多。自己個腦轉下有時就醒返。不過呢期真係食多左安眠藥,可能工作緊張掛

安眠藥感覺上食完好攰

第二日會好攰

會唔會見下我地先

我怕嚇親你

我都會嚇親你
interview 又輸左俾個女仔
講野唔叻

黑暗時期太長重投唔返社會

乖啦, 下次見工諗下我地就OK
講野唔叻

乖啦, 下次見工諗下我地就OK

又唔同我出街
點開心啊

一約人就肚痛, 唔敢約
講野唔叻

通常interview 女仔係著數d

唔知點解d女天生識做戲咁
成日勁開心勁自信咁講野
我呢d內向慢熱型收晒皮

見工唔多唔少都要扮下野架喇
Btw點解你又會知佢請左咩人

我識得個hr啊
自問係好過之前好多
都feel到對方ok
佢仲介紹個post問我有無興趣
但佢之後in個女仔就輸左

搵個GAY 0既HR去IN
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞