召集所有精神病情緒病患者(9)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
同病相憐絲打揮手區
利申:輕度抑鬱+焦慮,成日唔記得食腦血清
我想停止諗啲自己驚既野但控制唔到,點解,好驚再係咁會痴線

我都想 話就話理性上知道自己驚既野未必100%真 甚至根本冇乜可能發生 但係就停唔到咁諗

我都想 話就話理性上知道自己驚既野未必100%真 甚至根本冇乜可能發生 但係就停唔到咁諗

個後腦位係咁跳又頭緊,好似不停消秏緊啲精力腦細胞又要用藥抑制佢咁,好無奈
有冇人有社交焦慮,見到陌生人就集中唔到,眼神好迴避?

而家因為驚恐症食緊risperidal,但瞓完教朝早會好驚,要抖一陣先可以出街。係街一陣之後要返室內充電,一抖抖好耐。

洗唔洗食多隻ssri,控制着個怕人情況,定係睇心理醫生先幫到手,有冇人試過睇完減少好多焦慮?

自覺有,都有食過你個隻,唔太覺有幫助,可能身體反應抑制到少少既
聽首唔知咩歌,幻想下好悲慘就眼淚即流,好on9
有冇人有社交焦慮,見到陌生人就集中唔到,眼神好迴避?

而家因為驚恐症食緊risperidal,但瞓完教朝早會好驚,要抖一陣先可以出街。係街一陣之後要返室內充電,一抖抖好耐。

洗唔洗食多隻ssri,控制着個怕人情況,定係睇心理醫生先幫到手,有冇人試過睇完減少好多焦慮?

我有 不過冇食藥只係睇緊counselling (個counselor 係CP)
我諗我冇巴打咁嚴重 但係CP係幫到我搵到自己因咩事搞到自己有焦慮
我就係因為屋企既事搞到好多時對住陌生人都好焦慮
依家就嘗試緊去迫自己做D平時唔敢做既野 例如好簡單咁去某D鋪頭行吓 等自己習慣吓
藥既野我就唔清楚 而搵CP雖然成效仲未好顯住(都只係睇左2,3 個月) 但起碼知道自己有D咩地方可以去努力 同埋有個人同你傾
共勉之

我都成日聽歌聽到喊
隔左幾日無食粒安眠藥
琴晚一食,食完個人好似飲醉左咁
腳步輕飄飄,係床碌黎碌去
個感覺好正,好似個陣跳車個一下嘅快感
依家成個人好攰
諗住去旅行前配定隻IBS 0既藥, 點知藥房話呢隻唔多人買難0的搵, 明明聽聞都多人食, 有無是巴絲知邊間藥房有, 去返專科到配係得但收好貴, DUSPATALIN 200MG
隔左幾日無食粒安眠藥
依家成個人好攰

聽話食左血清未?

成日聽歌聽到喊, 好爽喎
諗住去旅行前配定隻IBS 0既藥, 點知藥房話呢隻唔多人買難0的搵, 明明聽聞都多人食, 有無是巴絲知邊間藥房有, 去返專科到配係得但收好貴, DUSPATALIN 200MG

我去親間間都有得賣喎

男人老狗覺得好廢

我去親間間都有得賣喎

咁即係我樓下廢啦, 係咪原盒賣?我一陣出屯門市再搵

男人老狗覺得好廢

私下喊唔會廢, 唔好諗住喊左就係廢, 係感性
隔左幾日無食粒安眠藥
依家成個人好攰

聽話食左血清未?

食左

男人老狗覺得好廢

對住人我就唔會喊 都係自己私底下喊

男人老狗覺得好廢

對住人我就唔會喊 都係自己私底下喊

我都好鍾意聽歌聽到喊 感覺好似釋放左d野咁

係 喊完會舒服好多

我去親間間都有得賣喎

咁即係我樓下廢啦, 係咪原盒賣?我一陣出屯門市再搵

一定要最少買一盒,冇得散裝賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞